Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



22.6.2014

Raparperipaistoksen kolme herkullista versiota






Kuinkakohan mones kerta tämä on kun postaan tämän ihanan perinteisen kesäherkun reseptin tänne blogiini? Raparperipaistoksella on elämässäni suuri merkitys, sillä jos lapsuuden kesät mummolassa voisi kiteyttää uunivuokaan, niin se olisi tässä. Tänä kesänä heittäydyin luovaksi ja tein aivan uuden ja terveellisen version sekä kookoskermaisen, ylellisen version raparperipaistoksesta. Laitan tähän nyt sekä alkuperäisen reseptin, että kehittelemäni kaksi muunnosta. Voin sanoa, että tämä viimeisin, kookoksinen raparperipaistos oli parasta ikinä. Itse en ole happaman ystävä, joten kookoskermalla pehmennetty raparperi iski makuhermoon lujaa! (Ayurvedalainen kehotyyppini on Pitta, joten happamat ja voimakkaat maut eivät elimistölleni sovi muutenkaan.) Ainoa huono puoli herkussa oli se, että sitä tuli syötyä luvattoman paljon. Siis aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi ja iltapalaksi. Ja pieni pala vielä siinä välissä. Tehkää siis omalla vastuulla. 

Mummon perinteinen raparperipaistos (eli raparperihyve)

5 raparperin vartta + sokeria
100g voita tai kasvimargariinia (vegaaneille Sinistä Keijua)
1dl sokeria
4dl kaurahiutaleita

Teekutsujen terveellinen raparperipaistos

5 raparperin vartta
100g kookosöljyä
1dl palmusokeria
4dl kaurahiutaleita
ripaus laadukasta suolaa
1tl kanelia (Ceylonin kaneli)

Kirsin ylellinen kookoskauraraparperipaistos

5 raparperin vartta + palmusokeria tai intiaanisokeria
100g voita (voit korvata osan kookosöljyllä, itse laitoin ½ ja ½)
1dl palmusokeria tai intiaanisokeria
4dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1tl kanelia (Ceylonin kaneli)
1tl aitoa vaniljaa
1dl kookoskermaa

Kuori ja pilko raparperit kulhoon ja jos et rakasta raparperin kirpeää hapokkuutta, sekoita joukkoon sokeria (itse laitoin ehkä ½ dl tai enemmän). Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita sokerit, kaurahiutaleet ja kaneli (jos haluat sitä käyttää) tasaiseksi seokseksi. Sekoita vanilja kookoskermaan. Kaada kookoskerma raparperien päälle ja sekoita hyvin. Kaada raparperi-kookoskermaseos vuokaan. Levitä kauratoska raparperien päälle ja paista uunin alatasolla 200c noin 25 minuuttia. Itse säädin lämmön hieman pienemmälle alun jälkeen, koska paistoksen pinta tummuu helposti liikaan.

Perinteinen raparperipaistos kaipaa kaveriksi vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä (Tofulinen vanilja on ihanaa!), mutta kookoskermaversio ei kaipaa lisukkeita. Se on sellaisenaan taivaallista!

4 kommenttia:

  1. Kiitos kovin raparperipaistosinspiraatiosta! Olen jo pari omaa versiota tehnyt näiden innoittamana :) Kookoskerma on tosi jees! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla että olet saanut täältä innoitusta! Kookoskerma on tosiaan herkkua. Viikonloppu meni jo, joten hyvää heinäkuuta! ♥

      Poista
  2. Vitsi toi kookos versio kuullostaa herkulta, pitääpä kokeilla. Kesäiloa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, mulla se on edelleen koko ajan mielessä, eli ilmeisesti sorrun ja leivon neljännen raparperipaistoksen... Kookoskerma koukuttaa. Kesäiloa sinnekin ja erityisesti, nauti lomastasi!!! ♥

      Poista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥