Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!13.3.2014

Onni ilman syytäNo nyt se kauan odotettu päivä on täällä! Joku vitsiniekka onnitteli minua Facebookissa tyyliin "otan osaa". Jaa että minkä vuoksi. 40-vuotta, paras ikä ikinä, Sutkautuksien Elisan sanoin, vihdoinkin FAB FORTY! Elisaa saan kiittää myös siitä, että löysin ihan parhaan haasteen ikinä. Onnellisuushaaste haastaa olemaan onnellinen 100 päivää putkeen. Itse tulkitsin tämän näin (koska ei kukaan voi kokea yhtä olotilaa sataa päivää peräkkäin, eikä pidäkään), että sadan päivän ajan kiinnittää joka päivä huomiota johonkin ihanaan, onnelliseen asiaan. Näitä sitten voi postailla #100happydays merkinnällä haluamaansa sosiaaliseen mediaan. 

Itse osallistuin siksi, koska se mille antaa huomiota, lisääntyy. Kun joka päivä tietoisesti poimii jonkin iloisen ja onnellisen asian, ruokkii se hyvää elämässä. Se että on kiitollinen siitä hyvästä mitä on, vaikka "kaikki" ei olisikaan hyvin, eli siten kuin oma mielemme hyvän määrittelee (heh, kirjoitin ensin "väärittelee", hyvä freudilainen) on uskomaton väline, joka lisää onnellisuutta elämään ehkä enemmän kuin mikään muu.

Nyt tässä puolenpäivän aikaan, istuessani tukka sekaisin kylpytakissa, auringon paistaessa silmiin todella likaisten ikkunoiden läpi, synttärijuhlien järjestämis-, siivous- ja leipomislistan pikemminkin pidennyttyä kuin lyhennyttyä, työttömänä ja parisuhteettomana ja aiempaa lihavampana ja vanhempana, olen onnellisempi kuin koskaan. Olen aina ajatellut, että onnellisuus on todellinen luontoni, vaikka en todellakaan ole aina ollut onnellinen. Muistan kuitenkin 18-vuotiaana sanoneeni, että olen onnellisin koskaan tapaamani ihminen. Olin myös - jo silloin - menettänyt paljon, sairastanut, surrut ja kärsinyt, luullut kuolevani. Elämä ei ole todellakaan kohdellut silkkihansikkain, ei silloin eikä sen jälkeen. Mutta kuten jo tuolloin teininä kirjoitin päiväkirjaani maatessani sairaalassa kolmatta viikkoa sillä erää (uskon oppineeni siellä enemmän kuin kaikkina kouluvuosinani yhteensä), onnellisuus ei riipu olosuhteista. Suora lainaus suttuisilta päiväkirjan sivuilta: "Vaikka kaikki olis paskaa, niin sen paskan keskelläkin voi olla onnellinen." Uskon edelleen, että ainoa todellinen ja kestävä onni on onni ilman syytä. Joy for no reason.

PS. Ovikello soi aamupäivällä ja lähetti tuuppasi ovenraosta kukkapaketin syliini. Ilahduin valtavasti ja arvuuttelin lähettäjää. Se oli kuntosaliltani! Sanoisin että melko hyvää asiakaspalvelua... Kiitos Ladyline Kivaolo!

8 kommenttia:

 1. Ihan liikutuin, kun luin tämän, monestakin syystä! Ensinnäkin niin paljon samaa: parisuhteettomuus, painon nousu ja vanheneminen (seuraan sinua marraskuussa sinne uudelle vuosikymmenelle...), se ettei elämä ole koskaan kohdellut silkkihansikkain, törkeän likaiset ikkunatkin - ja silti niin onnellinen olotila. Toiseksi, tekstissäsi piilee niin suuri viisaus, ettei siihen ole mitään lisättävää.

  Paitsi tämä: ihan hurjasti onnea!! <3 Fab forty taitaa tosiaan olla aika muikean mainio ikä. :)

  VastaaPoista
 2. Voi, mä liikutuin ihanasta kommentistasi. Kiitos paljon myös onnitteluista. Muikean mainio sai hymyn huulille, sitä se 40 just on, odotapas vaan. :) Halauksia päivääsi!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus, noin minäkin ajattelen onnellisuudesta. Ole onnellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, kiva että onnellisuusnäkemykseni sai vastakaikua. Ollaan onnellisia. :)

   Poista
 4. Oikein ihana, onnellinen postaus! Minäkin koen olevani hyvin onnellinen. Sen jälkeen kun on nähnyt toisten murheita ja kokenut itsekin niitä, joskin ei samassa mittakaavassa, häpeäisin kuoliaakseni jos väittäisin jotakin muuta. Onnea löytyy joka päivästä, pahimmastakin, kun sitä vähän kaivelee, onnea siis sinulle sekä 40:n johdosta että muutenkin :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥