Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!5.2.2014

Päiväni vegaanihipsterinä

Tällaiselle kehä kolmosen takapuolella asuvalle, pienessä lähikaupassa ostoksensa tekevälle hissukalle matka ostoskeskukseen on aina merkkitapahtuma. Siitä pitää ihan kirjoittaa blogiin. En aamulla luennolle lähtiessä tiennyt päätyväni ostoskeskukseen. Ellen olisi mennyt luennolle, en olisi mennyt ostoskeskukseenkaan. Niin se on, että kannattaa nousta sängystä ja astua ulos ovesta, ja elämä voi kuljettaa ihan minne vain, vaikka Myyrmanniin, kuten tässä tapauksessa. Tekee oikein mieli siteerata kuulua ajattelijaa: “Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan.” Nukkuminen voidaan tässä käsittää myös kotona pysyttelemisen metaforaksi, jolloin lausetta voi näin soveltaa useampaan tilanteeseen.

Myyrmannissa ostin rannekellon. Edellisen hankin 25 vuotta sitten. En ole käyttänyt sitä vuoden 1993 jälkeen. Kellon osto tuotti suurta mielihyvää, ja sen hankkiminen voidaan nähdä myös eräänlaisena symbolina tyyliin "Beginning of a New Era". Kello on tosi sievä vintagehenkinen Leijona, jossa on arvomaailmani mukainen tekonahkaranneke. En haluaisi kenenkään ihonriekaletta ranteeni ympärille. Myyrmannissa kävin myös kirjakaupassa (surprise, ostin pinon kirjoja) ja apteekissa sekä McDonaldsin vessassa. En maksanut euroa vessakäynnistä, vaikka olisi pitänyt. Mietin voiko nyt ajatella, että olen varastanut McDonaldsilta, koska jätin maksamatta palvelusta. (Vessassa ei ollut palvelua, vessan oven avaaminen oli palvelu.) 

Apteekissa halusin ostaa Q10 antioksidanttia, koska (katso edellinen kirjoitus) ulkonäköäni koskeneet kommentit ovat aikaansaaneet pirullisen paineen ylläpitää ikuista nuoruutta (tämä on tosin ristiriidassa sen kanssa, että ostin mummokellon). Pyysin asiakaspalvelijaa selvittämään löytyykö tuotetta ilman liivatetta, koska liivate on kuvottavaa. Kymmenen minuutin odottelun jälkeen sain tietää, että on ainoastaan mahdollista selvittää onko liivate tehty siasta vai naudasta. Kiitin ystävällisesti avusta ja mietin, että minulle on aivan sama vaikka se olisi tehty koirasta, sillä en harrasta rotuerottelua. Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia. Paitsi omat lemmikit ovat hieman tasa-arvoisempia kuin muut. Sitten menin K-markettiin ja ostin kolme litraa luomusoijamaitoa, kaksi pakettia pensasmustikoita, lehtikaalia, soijaleikkeleitä ja falafelia.

Jäkätin tielleni sattuneelle myyjälle siitä, että kaupasta ei löydy enää yhtäkään siedettävää shampoota, kun Urtekram poistettiin valikoimasta. Katselin tyytymättömänä loputtoman pitkiä shampoohyllyköitä, jotka notkuivat pelkkää samaa skeidaa eri puteleissa. Kaupasta poistuttua päädyin Yosa-maistiaisiin ja jäin koukkuun vadelma-punaherukkasmoothieen. En ostokseni jo maksettua jaksanut enää palata takaisin kauppaan ostamaan sitä, joten ennen kotiutumista kipaisin vielä lähikauppaan. Vaan ei ollut Yosaa, eikä ollut luomusoijamaitoakaan (tarkastin, koska sitä ei ole ollut kolmeen viikkoon!) eikä luomushampootakaan enää, koska se on poistettu myös tämän kaupan valikoimasta! Mikä tätä maailmaa vaivaa? (Lausuttuna intonaatiolla: "Mitä jäbä duunaa?") Palasin kotiin ilman vadelma-punaherukkasmoothieta ja shampoota, ja aloin välittömästi kirjoittaa tätä tunteenpurkausta toipuakseni mielenkuohusta. 


Lainaus tekstissä on teoksesta Matti Nykänen, Missä me ollaan ja oonko mäkin siellä? Matti Nykäsen lentäviä lauseita 2.

4 kommenttia:

 1. Seuraavaksi Kannelmäen Prismaan ja johan löytyy luomua niin shampoossa kuin ruoassakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kenties saamme seuraavan kauppareportin juurikin Kannelmäen Prismasta. :)

   Poista
 2. Mainio hyväntullen postaus!! Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi hyväntuulen kommentista. Ihan tosissanihan tuota raportointia kirjoitin... ;)

   Poista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥