Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!10.2.2014

None of my business


Olin viime viikolla Innopolissa yrittäjille tarkoitetussa viestintäaamussa. Saatiin teetä ja sämpylää. Olen niin paljon käsitellyt täällä blogissani ujouttani ja epäsosiaalisuuttani yms. että täytyy tasoittaa tilannetta mainitsemalla, että se ei mitenkään näy päälle päin. Olen juuri se ärsyttävä tyyppi, joka menee luennolla istumaan ensimmäiseen riviin ja vastaa käsi ojossa jokaiseen esitettyyn kysymykseen, kuin oman elämänsä hermionegranger ainakin. (No en jokaiseen, liioittelenkin vielä.) Juttelin myös muiden osallistujien kanssa inspiroituneesti, ja vaihdeltiin jopa käyntikortteja. Oli varsin virkistävää. 

Viikonlopulle osui toinen sosiaalinen tapahtuma, ihan omien sukulaisten parissa, ja vaikka tilaisuus muuten olisi voinut olla oikein mieluisa, onnistui eräs henkilö hyökkäävällä, kriittisellä ja ylemmyydentuntoisella täsmäiskullaan saamaan hermostoni niin sekaisin, ettei meinannut haarukka pysyä kädessä. Viimeksi olen kokenut vastaanvanlaista tunnereagointia vuosia sitten, joten yllätyin. Päivä tapahtuneen jälkeen kyllästyin päässä toistolla pyörivään ääninauhaan, joten otin ja kirjoitin kirjeen. Kirjeen, jonka tarkoitus oli vain saada koko tyhmä tilanne pois koneistosta, kirjeen, jota en koskaan toimita perille. 

"En kaipaa omien valintojeni kritisointia tai kyseenalaistamista ihmiseltä, joka ei tiedä minusta eikä asioistani mitään. En halua joutua kolmannen asteen kuulusteluun, enkä joutua tivaamisen kohteeksi asioista, jotka eivät sinulle kuulu. En halua että minua kohdellaan alentuvasti, että kykyjäni ja ymmärrystäni räikeästi aliarvioidaan tai että päätöksiäni ja arvojani vähätellään. Koin käytöksesi hyökkäävänä, epäasiallisena ja ahdistelevana. Jatkossa odotan sinulta kunnioittavampaa käytöstä sekä arvostavampaa asennetta."

Mutta arvatkaa mitä, vanha viisaus, toista ei voi muuttaa. Tulen suurella todennäköisyydellä jatkossakin saamaan häneltä täsmälleen samanlaista kohtelua. Se mitä voin asialle tehdä, on muuttaa omaa näkökulmaani, asennoitumistani ja käytöstäni vastaavanlaisessa tilanteessa. 
“My philosophy is: It’s none of my business what people say of me and think of me. I am what I am and I do what I do. I expect nothing and accept everything. And it makes life so much easier.” - Anthony Hopkins

2 kommenttia:

  1. Kiitos Kirsi, ihan mahtava teksti. Tuollaisten henkilöiden tehtävä ilmeisesti on tökkiä jotain omia epävarmuuksia ja nostaa ne pintaan, jotta voimme selkeämmin valita, miten olemme ja miten reagoimme. I feel you.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mirkka! Tätä hommaa aikani mietittyäni tajusin tosiaan, että pelkkää hyväähän siitä lopulta seurasi, vaikka prosessi oli epämiellyttävä.

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥