Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!15.1.2014

Vuonna 2013 heräsin

Viime vuonna summasin edellisen vuoden tapahtumia kirjoituksessa Vuonna 2012 tuli elettyä. Ja koin sen niin kivaksi, että tahdoin tehdä saman uudestaan. Ehkä tästä alkaa kymmenien vuosien perinne, ellen lakkauta blogia hetken mielijohteesta ensi kesänä. Ja siitäpä tulikin idea - eikö olisi hauska ajatusleikki tehdä tehdä tuo vuosikartoitus myös tälle tulevalle vuodelle? Tyyliin "kesäkuussa 2014 lomailin Mallorcalla isosedän kummin kaimalta perimäni jättiomaisuuden juhlistamiseksi ja tapasin elämäni viimeisen elämäni rakkauden". Olisi sitten vuoden lopussa hauska nähdä miten yksiin omat ounastelut osuivat. Mutta ensin katsaus menneeseen.

Vuoden valokuvasaldoa selatessa panin merkille muutaman seikan. Ensiksikin hyviä kuvia on huomattavasti vähemmän kuin yleensä, koska olen siirtynyt (ikävä kyllä) napsimaan kuvia enemmän puhelimella kuin kameralla. Tervetuloa Instagramiin. Toinen huomionarvoisa seikka on, että olen leiponut ja laittanut ruokaa, paljon. Kolmanneksi pisti silmään, että kuvissani on harvakseltaan ihmisiä, koska en koskaan tapaa ketään enkä liiku ihmisten parissa. 

Vuoden pääteemana on ollut irtautuminen. Koskaan aiemmin elämässäni en ole tehnyt niin monia ja niin tietoisia ratkaisuja, jotka ovat johtaneet irti päästämiseen, lopettamiseen ja luopumiseen. Ammatillisesti ja taloudellisesti vuosi on ollut surkea, suorastaan katastrofi. Kummalliset ja sitkeät vitsaukset muodossa jos toisessa koettelivat myös hermojani. Syyskuuhun saakka olin koko ajan enemmän tai vähemmän kipeä, vietin koko vuonna yhteensä ainakin kaksi kuukautta vuodepotilaana. Henkilökohtaisella ja psykologisella tasolla sen sijaan vuosi on ollut mahtava. Kertakaikkinen läpimurto. Viime vuonna kirjoitin vuodesta 2012, että "opin paljon itsestäni. Tulin enemmän siksi kuka olin, mutten ollut voinut olla ennen kuin ymmärsin enemmän siitä kuka olen." Nyt voin sanoa, että vuoden 2013 aikana heräsin. Avasin silmäni, katsoin peiliin, eikä siellä ollut ketään. Päästettyäni kaiken sen menemään, mitä kuvittelin olevani ja tarvitsevani, olen vapaa ja onnellisempi kuin koskaan.

Tammikuussa aloin syödä kaurapuuroa joka aamu.


Helmikuussa nautin matkailusta. Kävin Göteborgissa, Lontoossa, Leedsissä, Wivenhoessa ja Colchesterissa.

Maaliskuussa olin leikkauksessa ja sairaslomalla ja synttärisankarina. Makasin sängyssä ja luin kirjoja.


Huhtikuussa hyvästelimme Vanda-rotan ja pidimme kivat synttärijuhlat. Pääsiäisen varjolla söin paljon mämmiä ja tuskailin järkyttävää lumen määrää. Huhtikuussa!Toukokuussa meille muutti suuri ja mahtava Rex-kani Vladimir. Matkustin junalla keskisuomeen ja pidin eri kaupungeissa kursseja naisarkkityypeistä ja sisäisen haavoittuneen parantajan kohtaamisesta. Perustin takapihalle kasvimaan vihannesten viljelyä varten ja sain vihdoin kauan metsästämäni Hovinarrin omistukseeni.

Kesäkuussa hennasin hiukset ja tytön huone sai uuden värin.


Heinäkuussa saimme korjata ensimmäistä satoa, juuri ennen kuin lähdin kuukaudeksi Intiaan.

Elokuussa rakastuin temppeliapinoihin ja koin Intiassa jotain sanoinkuvaamattoman tärkeää, joka muutti koko elämäni (mutta hyvin hienovaraisella, maanläheisellä ja lähes huomaamattomalla tavalla).

Syyskuussa istuin paljon autossa lukemassa ja odottamassa tyttöäni teatteritunneilta.Lokakuussa olin taas Lontoossa. Marraskuussa olin Henriette Kressin lääkeyrttikurssilla ja palasin koulun penkille psykoterapiaopintojen pariin (koulussa tarjottiin ensimmäisenä päivänä tajuttoman hyviä kakkuja).
Joulukuussa sain tutustua fengshuin saloihin fengshui-arkkitehdin opastuksella. Joulunaika sujui leppoisasti ja ehkä stressittömämmin kuin koskaan. Tehtiin hieno piparitalo, luin kirjoja, söin suklaata ja marmeladia ja huomasin vegekinkun ja rosmariinirullat loistokavereiksi perinteisille joululaatikoille. Hyvä vuosi kaiken kaikkiaan. Vaan eipä harmita yhtään että se on ohi.

6 kommenttia:

 1. Sulla on ollut aika dynaaminen vuosi, Upeita juttuja ja vähemmän upeita (kipeilyt). Paljon podintaa sitä joskus elämässä on..mutta Hienolta kuulostaa toi Kressin yrttilääkintäkurssi! Mun pitäis varmaan kans mennä johonkin tuollaiseen. Ja fengshui kans! Minullakin oli kans kumma vuosi, kiirettä ja hulinaa ja samaan aikaan sitä on miettinyt että onko tämä nyt mun juttu mitä teen.. Sulla on ollut kyllä vaiherikas vuosi, melkien ääripäitä eri asioiden välillä.. semmoistahan se on, nuorallatanssia monesti.
  Oletko muuten tutustunut charanaviin? se japanilainen horoskooppi? Onnekasta tätä vuotta sulle, tästä tulee hyvä vuosi meille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ehkä vuosi kuulostaa dynaamiselta kirjattuna yhteen pakettiin, mutta oma fiilis vuodesta on että en (taaskaan) tehnyt mitään. :D Sen miettiminen että onko omalla polulla ja tekeekö sitä mitä oikeasti haluaa tehdä tuntuu olevan nyt monen kohdalla tosi ajankohtaista. En ole tutustunut Charanaviin, kuulostaa kivalta, kiinalaiset horoskoopit on enemmän tuttuja, vaikka en ole syvemmin perehtynyt niihinkään. Kiitos uuden vuoden toivotuksista, samoin sulle oikein onnellista ja hyvää vuotta. Toivottavasti löydät sen mikä on aidosti sun juttu, oli se sitten tämä mitä nyt teet tai jotain ihan muuta... :)

   Poista
 2. Näitä vuosikatsauksia on kiva lukea! Oma vuosi tuntuu tietysti ihan tylsältä tämän rinnalla, mutta voipa sieltäkin oivalluksia löytyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu jo tuossa edellisessä kommentissa, hassua miten itsellä ei ole yhtään sellainen olo että olisi mitään kauhean ihmeellistä tullut harjoitettua tuon(kaan) vuoden aikana, paitsi tietysti Intian reissu oli poikkeus. Ja muutenkin, tylsä elämähän on ihan parasta. :)

   Poista
 3. Huikeat kuvat taas kerran, susta pitäisi tulla valokuvaaja! Mä povaan sulle elämäntäyteistä ja - makuista valoisaa, onnellisten hetkien täyttämää uutta vuotta. Usein vaikeiden vuosien jälkeen tulee seesteisempää, universumi hoitaa asiat puolestamme, luotetaan siihen....Lämmin halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! Valokuvaaminen on tosiaan ihanaa, mun heikkous on vaan se etten ole opetellut käyttämään mitään järkkärini toimintoja, koska olen allerginen käyttöohjeille ja -oppaille. Eli tsägällä mennään ja joskus osuu kuvat kohdilleen. Samoin sulle aivan ihanaa vuotta toivottelen, säpinää ja seesteisyyttä sopivassa harmoniassa.

   Poista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥