Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!14.7.2013

Muukalaisvihaa Suomenlinnassa

Ihana päivä eilen lasten kanssa Suomenlinnassa sai tunteita ravisuttavan ja ajatuksia herättävän äkkikäänteen kolmen satunnaisen matkaajan muodossa. Kävelimme hikistä ja loputtomalta tuntuvaa matkaa lautalta saaren toiseen päähän, lapset edeltä ja minä takana. Olin taas jäänyt kuvaamaan jotain kukkaa, portaikkoa ja lehmuksen lehtiä vasten sinistä taivasta, kun kuulin ohitseni kävelevien naisten keskustelun. Naiset olivat 50-60 vuotiaita, kovin tavanomaisen oloisia, arkisia suomalaisia naisia. Jo ensimmäisten lauseiden kuuleminen sai aikaan valtavan pahoinvoinnin aallon, ja adrenaliini tuntui suorastaan räjähtävän suonissani. "...kaikki pelkkiä loisia, pitäis ampua tuollaiset, sietäisi tappaa jok'ikinen niistä, iljettäviä hyväksikäyttäjiä, sikiävät täällä..." Puhe koski afrikkalaisia maahanmuuttajia. 

Kolme yhdenmielistä ääntä täynnä pahantahtoisuutta, tuomitsemista, katkeruutta ja silkkaa ilkeyttä. En mahtanut itselleni mitään, vaan ohittaessani naiset sanoin etten voi uskoa korviani. Sen lisäksi sanoin, että tuntuu järkyttävältä kuulla tuollaista vihamielisyyttä. Naisten kuoro alkoi pauhata kuin yhdestä suusta. Halveksivat äänet falsetissa halusivat tappaa, sylkeä päälle, eliminoida, hävittää ja ampua avaruuteen. Suora lainaus. Koko loppupäivän, ja vielä illalla kotona oli paha mieli, itku herkässä. Olin kuin piesty. Kriittinen maahanmuuttajapolitiikka ja asialliset, yksilölliset mielipiteet ovat ok. Syrjintä, vihamielisyys ja murhanhimo jotain ihan muuta. Arkipäiväiseen asuun pukeutuva julmuus kauhistuttaa, se satuttaa, vaikka ei edes kohdistu itseen. Olen edelleen tyrmistynyt. Jos tämän maan äidit ja isoäidit ovat noin barbaarimaisia, sivistymättömiä ja sydämettömiä, haluan olla siinä avaruusaluksessa, missä muukalaiset lähetetään pois tästä maasta!

5 kommenttia:

 1. Me saamme useimmiten vihamielisyyttä kadulla kulkiessamme juuri vähän vanhemmilta naisilta. Olen pohtinut samaa; miten nuo todennäköisesti äidit ja mummot voivat olla niin täynnä vihaa tummaihoisia lapsia kohtaan. Lapsia. Säälin näiden vihamielisten naisten lapsia ja lapsenlapsia. Eivät yleensä vaikuta kovin lämpimiltä ihmisiltä.

  VastaaPoista
 2. Inhottavaa. Ikävää. En voi käsittää tuollaista ahdasmielisyyttä :(

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen tyrmistynyt. Toisaalta vanhemmat ihmiset voivat olla kovin mustavalkoisia ja vanhoillisia joissakin väkemyksissään, mutta että tuollaista vihaa??

  Suurin osa kohtaamistani rasisteista on niitä teiniamiskaljupäitä jotka todella vihaavat, syyttä (tai ehkä heilläkin on syynsä) ja antavat sen myös kuulua ja näkyä.

  Pahinta on jos rasismi/viha tartutetaan lapsiin.

  Kiitos postauksesta, joka pisti mietteliääksi.

  VastaaPoista
 4. Hei ja kiitos kommenteista! Sitä tosiaan voisi odottaa tuollaista idiotismia nuorilta ja kiihkeiltä nutipäiltä, mutta että nämä Ville Virtasenkin (Me Naiset)hehkuttamat "keskimääräisesti viisaimmat mahdolliset ihmiset" (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=678494792164429&set=a.632680993412476.1073741825.100000117438804&type=1&theater) Mä en kestä! Teki mieli sanoa heille että toivottavasti teillä ei ole lapsia, mutta se olisi ollut vain typerää, ja sen sijaan jäin miettimään sitä omassa päässäni. :(

  VastaaPoista
 5. Mutta aivan mahtavaa, että silti sanoit heille jotain vastaan! Tommy Lindgrenin sanoin: "Yksikin ääni riittää luomaan illuusion, että kaikki olisivat samaa mieltä. Yksikin vastaääni riittää rikkomaan saman harhan." Niin kauan kuin on vastaääniä, on myös toivoa, uskon.

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥