Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



14.5.2013

Pahanmielen sitruunakakku


Rakastan sitruunoita. Sitruunan tuoksu, sitruunatorttu, sitruunakakku, sitruunamuffinit, sitruunakeksit, sitruunamakeiset, sitruunajuoma... You get the point? Hädissäni kehittelin viime viikolla nopean vegaanisen sitruunakakkureseptin, koska meidän piti mennä kylään ja sen piti olla lahja. Emme kuitenkaan koskaan päässeet kylään saakka, koska koko ilta jumiutui ja meni umpisolmuun aivan käsittämättömän riidan vuoksi. Kakku sentään onnistui ja kostoksi söin sen lähes kokonaan itse.

Äitienpäiväksi leivoin toisen samanmoisen, mutta jätin kookoksen pois ja tein kakun erilaisella muotilla, erilaisella kuorrutuksella ja mansikoilla koristeltuna. Edellisellä viikolla taas syötiin toista suosikkiani, banaanisuklaakakkua. Juu ei tartte vähään aikaan taas leipoa. Vaikka nyt kun noita kuvia taas katselee, niin muistan sen tuoksun nenässäni, raikkaan makean maun kielellä ja sen mehukkaan kostean, suussa sulavan sisuksen... no pakko myöntää että kyllä yksi pala maistuisi. Jos ei halua pelastaa maailmaa vegaanina, niin kakunhan voi tehdä myös niin että käyttää voita ja tuuppaa sekaan kolme munaa. Jätä siinä tapauksessa psylliumjauhe, perunajauho ja soijamaito pois. Wanna try?

Hullujen teekutsujen sitruunakookoskakku (vegan)

200 g kasvismargariinia
2 dl sokeria
3 rkl sitruunan mehua (tai enemmän)
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumjauhetta
1 rkl perunajauhoa
3/4 dl kookoshiutaleita
1 dl soijamaitoa

Sekoita sokeri ja margariini tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita sitruunamehu ja raastettu kuori sokeri-margariiniseokseen. Sekoita kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet margariini-sokeriseokseen varovasti käännellen. Lisää soijamaitoa ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kasvismargariinilla voideltuun vuokaan. Paista n. 40 minuuttia 200c uunin keskialatasolla.

*

Mad Teaparty's Lemon-Coconut Cake (Vegan)

200 g vegetable margarine
2 dl sugar
3 tbs lemon juice (or more)
1 grated lemon peel
3 dl wheat flour
2 ts vanilla sugar
2 ts baking powder
1 ts psyllium powder
1 tbs potatoe flour
3/4 dl coconut flakes
1 dl soya milk

Mix sugar and margarine to be a fluffy "foam". Mix lemon juice and peel to them. Mix all the dry ingredients together in a different bowl. Add dry ingredients to margarine/sugar/lemon -mixture. Add soya milk and mix gently. Pour it all to well greased tin.  Bake about 40 minutes in 200 celcius degrees heat. 

If you don't want to save the world as a vegan, you can use butter instead of vegetable margarine and put 3 eggs instead of psyllium powder, potatoe flour and soya milk. But why bother, since the vegan version is just too delicious!

8 kommenttia:

  1. Oih, näyttääpä hyvältä! Mitään sitruunaa sisältäviä kakkuja en olekaan tehnyt aikoihin - täytyy ryhdistäytyä!

    VastaaPoista
  2. Joo, tee ihmeessä joku ihana sitruunaleipomus ja postita resepti blogiisi. Hyvä tekosyy minulle sitten taas kokeilla ja päästä maistelemaan. :)

    VastaaPoista
  3. Sitruunakakku pitää sisällään jo määritelmänomaisesti elämän kitkeryyden ja kirpeyden sen raikkauden lisäksi. Joskus se toteutuu sitten noin, mutta aina pitää tehdä uusi sitruunakakku (ja jakaa se jonkun toisen kanssa!)

    VastaaPoista
  4. Mä rrrakastan sitruunakakkua. Mulla on oma testattu herkkulemppariversio, mutta voisin seuraavaksi kokeilla sun reseptiä.

    VastaaPoista
  5. Olen uusi tälle blogille. näyttää hienolta blogilta ensikatselemalla.
    tuo sitruunakakku näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  6. Marmustoi: Hyvin sanottu. Ja kyllä sitä kaukkua muillekin tarjottiin (yhdet palat), kunhan taas liioittelin. :D

    Elisa: Herkkulemppariversio jakoon kiitos. Ja jos kokeilet tätä niin kerropa tulokset. Toivottavasti oheistuotteena ei tule riitaa kuitenkaan. :)

    Anonyymi: Tervetuloa ja kiitos mukavasta kommentista!

    VastaaPoista
  7. Sitruunaa kaikissa muodoissaan, kelpaa mulle!

    Miten joskus muuten voikin mennä niin kummasti solmuun asiat???
    Ja sitten on syötävä kostoksi kakku itse.

    VastaaPoista
  8. Piilomaja: Just niin! Nyt tosin löysin juuri houkuttelevan tuntuisen APPELSIINIkakun reseptin. Ehkä se tietää aurinkoisempia aikoja ihmissuhteissakin tuon happamen sitruunan jälkeen. Haha.

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥