Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!5.2.2013

Jalo köyhyys ja muutama miljonääri

Viikonloppu vierähti iloisissa merkeissä Göteborgissa. Miten viehättävä kaupunki! Vaikka jälleen kerran suurin osa ajasta tuli vietettyä hotellin neljän seinän sisällä sekä seminaarisalissa. Hienoa kuulla ja nähdä inspiroivia ja innostuneita ihmisiä. Vielä hienompaa huomata hämmentyvänsä ja ymmärtää, että omat asenteet saattavat kaivata kyseenalaistamista. Tapasin rikkaita ihmisiä, miljonäärejä, jotka olivat iloisia, säteileviä ja intohimoisia. Vaikuttivat aidosti onnellisilta. Eihän se raha tietenkään ketään onnellista, mutta sain ajattelemisen aihetta. Tekeekö taloudellinen ahdinko ihmisestä jotenkin jalomman ja paremman ihmisen? Tarkoittaako rikkaus sitä, että on egoistinen, maapalloa kuormittava materialisti? Olenko elänyt koko elämäni kitkuttaen puoliteholla, säästöliekillä ja käsijarru päällä? Kutsunko sitä downsiftaamiseksi? Onko se tietoinen valinta vai alitajuinen pelon sanelema toimintamalli?

4 kommenttia:

 1. Nyt pistit pahan. Tätä lopun kysymystäsi pitää todella jäädä miettimään.

  VastaaPoista
 2. Samat sanat. Aika paha, ei helppo tai yksiselitteinen kysymys ollenkaan. Ilo pohtia!

  VastaaPoista
 3. Rikkaus on ihmisen luonnollinen olotila. Materiaalisen rikkauden osalta joutuu vähän pohtimaan millä keinoin sen on hankkinut, mihin se perustuu ja mitä sillä tekee.

  Rikkautta elämääsi!

  VastaaPoista
 4. Liisa: Joo-o, kyllä se vähän hiljaiseksi veti täälläkin päässä. :)

  Piilomaja: Minusta on ihana aina toisinaan tajuta että omissa itsestäänselvyyksinä pitämissä asenteissa on tarkastamisen varaa. Tämä sitten lie yksi niistä.

  Anonyymi: Kiitos toivotuksesta! Sitä itsekin alan tässä hiljalleen toivoa. :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥