Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



22.1.2013

Rumin kakku ikinä


Ystävä tuli kylään ja sain hyvän syyn laittaa helmet kaulaan ja leipoa kakkua. Tämä oli taas niitä päiviä kun olin täysin mittaamiskyvytön ja mätin aineksia kulhoon täysin fiilispohjalta. Kakusta tuli ruma kuin mikä. Lehmänläjä lähinnä kuvaa tätä tekelettä, ja kuvaa lopputuloksesta ei ole koska kakku ahmaistiin lähes yhdeltä istumalta. Luotettavat lähteet antoivat ymmärtää, että oli tosi, tosi hyvää.

Suklaa-banaanikakku (vegan)

150 g kasvismargariinia (tummansininen Keiju)
2 dl fariinisokeria
½ tl psylliumjauhetta sekoitettuna noin 1 dl vettä
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
100 g tummaa (dark premium) suklaata
2 banaania soseutettuna
2 rkl pakurikääpäteetä (tai kahvia tai jätä pois kokonaan)

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää psylliumseos (korvaamassa kananmunaa). Sekoita sooda ja rouhittu suklaa jauhoihin ja lisää nämä kuivat aineet sekä banaanisose margariini/sokerivaahtoon.  Lisää tee tai kahvi. Sekoita varovasti. Kaada rasvattuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 200c noin 30 minuuttia.

*

Ugliest Cake Ever

A friend of mine payed me a visit and gave me a good reason to put a pearls on my neck and bake a cake. Though it appeared that this was one of those days that I was totally unable to measure anything, so I just shoveled the ingredients to the bowl as I pleased. Well I am an intuitive baker! The cake ended up being ugliest I've ever made. Like a cow pat, if I may say so. And no, you can't see the picture, because the cake was demolished almost instantly. I heard from several trusted directions that it was exceptionally delicious. So there you see. Looks isn't everything!


Chocolate-Banana Cake (vegan)

150 g margarine (vegan)
2 dl dark sugar
½ ts psylliumpowder mixed with 1 dl water or more
3½ dl flour
1 ts soda
100 g dark premium chocolate
2 bananas (mashed)
2 rkl chaga mushroom tea (can use coffee too, or leave it out entirely)

Mix sugar to soft margarine. Add psyllium slime. Mix soda and chopped chocolate to flour in a different bowl. Mix dry ingredients and banana mash to margarine/sugar. Add tea or coffee and mix gently. Pour the dough to the greased cake pan. Bake about 30 minutes in 200c heat. 

8 kommenttia:

  1. Kakun tärkein ominaisuus on mahtava maku, ulkonäkö on vaan pinnalllista ;) Ihan niinkuin ihmisissäkin, heh! Nimim. Sokeri on aina hyvää ;)

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Sitä paitsi mukava haaste parannella jatkossa tätä itse keksittyä reseptiä ja yrittää löytää keino saada myös ulkonäkö kohdilleen. :)

    VastaaPoista
  3. Hih, tää juttu sai mut hymyilemään. Jostain kumman syystä munkin leipomukset on yleensä jotenkin epämuodostuneita. En oo kovin innokas mittailemaan.

    VastaaPoista
  4. Ja se on kiva sitten jälkeenpäin arpoa sitä reseptiä, että mitä tuli laitettua ja suurin piirtein kuinka paljon. :D Nyt luulen että vika piili siinä että otin tuon kakun muotista ulos ihan tulikuumana, ja se jotenkin masentui siitä ja lösähti kasaan.

    VastaaPoista
  5. Aineksiensa (banaani ja tummasuklaa yhdistelmä) perusteella kakku vaikutti superherkulliselta!! Mielenkiintoni heräsi: mikä on psylliumjauhe??

    Herkullista viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kyllä vaan, semmoinen naamaan-mättö-herkku, ettei uskalla ihan heti tehdä uudestaan, vaikka mieli tekisi. :D Psylliumjauhe on jauhettua psylliumin siementä. En enää muista miksi sen ostin tai mihin se on tarkoitettu, sitä saa tavallisista ruokakaupoista sellaisissa leivinjauhepurkeissa. Jostain syystä sain päähäni että sillä voisi korvata kananmuna (kun jauhe sekoitetaan veteen, siitä tulee limaista, kuten raaka kananmuna), mutta eipä vissiin voinutkaan. Vaikka itseasiassa kakku taisi lössähtää siksi kun otin sen ihan kuumana pois muotista. Olisi saanut ainakin suklaat vähän jähmettyä ensin, niin olisi ehkä pitänyt kuosinsa. Mutta ei muuta kuin kokeilemaan! (nomnomnom...) :D

    VastaaPoista
  7. HEEEI! Todella mielenkintoinen resepti! Olen suuri vegaanikakkujen ystava joten tata taytyy kokeilla jos kerran hyvaa on. Ulkonaosta me ei valiteta! :)

    Mukavaa Sunnuntaita!

    VastaaPoista
  8. Hei Katness! Kiva että inspiroiduit. Näin jälkikäteen miettien sanoisin että kannattaa ehkä sittenkin korvata tuo psylliumjauhe soijajauholla tai jotain. Ensi kerralla aion itse kokeilla sitä. Vaikka sitten tietysti voi olla että siitä tulee kaunis mutta paha. Leipominen on jännää! :D

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥