Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



4.12.2012

Vegaanin maustekakku ja tähtitortut


Hyvää joulupukkikuuta sanoi edesmennyt musiikinteorianopettajani aina tähän aikaan vuodesta. Ja aivan niin, ikkunasta ulos vilkaistessa ei voi erehtyä - lunta ja riemunkirjavaa valokaapelia - sehän on kohta joulu! Itse olen varsin hillitty joulunviettäjä, eivätkä räikeät värivalot tai runsaat koristelut kuulu jouluperinteisiini. Viime vuosina on tuntunut yhä enenevässä määrin siltä, että perinteetkään eivät enää kuulu jouluperinteisiini. Mutta ruuasta tykkään. Ja leipomisesta. Ja jottei yhtään päästäisi jumittumaan vanhoihin kuvioihin, menevät tänä jouluna kaikki reseptit uusiksi. Vegaanimieheni saapuu viettämään ensimmäistä jouluaan Suomessa, joten tämä tietää "voita ja kermaa, kyllä kiitos" -ruokafilosofialleni melkoista muutosta.

Viikonloppuna selätin kaksi tärkeintä. Joulumausteinen piimäkakku ja tähtitortut syntyivät täysin ilman eläinperäisiä ainesosia ja olivat suussasulavia. Ei voita, ei kermaa, eikä kananmunia, mutta mistään en olisi tätä uskonut, ellen olisi niitä itse tehnyt. Kokeile vaikka itse!

Maustekakku (vegan)

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
½ dl siirappia
1 dl sulatettua kasvimargariinia
3,5 dl maustamatonta soijajugurttia

Sekoita kuivat aineet ja lisää jugurtti, siirappi ja rasva niiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kasvimargariinilla voideltuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175c 45-60 minuuttia. Kakusta tulee todella mehukas, kimmoisan kostea ja herkullinen. 

Tähtitortut tein valmiista torttutaikinasta (Myllyn Paras torttutaikinalevyt) ja valmiista luumumarmeladista. Torttukuvassa leivinpaperilla olevat ruskeat pipanat ovat jäänteitä suklaakekseistä. Jos itse Vegaani olisi ollut syömässä näitä, olisin tietenkin vaihtanut puhtaat paperit.

Leivonnan (ja kaiken muunkin) taustalla, tämä kuuluu toistolla. 

6 kommenttia:

  1. Jes - hieno maustekakun ohje, jota aion kokeilla. En ole mikään ruuanlaiton mestari, mutta tämä vaikuttaisi onnistuvan tumpelommaltakin ;)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tosiaan kokeilla, tumpelommankin. Tämä on ehkä helpoin leipomus jonka tiedän. Nopea ja yksinkertainen, eikä voi epäonnistua jos pitää huolen ettei sekoita taikinaa liikaa eikä polta kakkua uunissa. :D

    VastaaPoista
  3. ootko kokeillu muuten sitä toista soijajukurttia leivontaan? sitä luomua kylläkin mutta olikohan kaupan omia merkkejä olevaa.. vihree-valkea purkki? mä olen tykästynyt siihen nimeonmaan leivonnan ja ruuanlaiton suhteen.. se on hieman "kermaviilimäisempää" ja siksi sopii aika hyvin leivontaan..
    herkullinen kakku!!

    VastaaPoista
  4. Hei kiitos vinkistä, en ole nähnytkään moista. Täytyy tutkia tarkemmin kauppahyllyjä, just sellaista kermaviilimäistä tarttiskin moniin juttuihin, tähän sen sijaan sopi tämä "piimämäinen" täydellisesti. :)

    VastaaPoista
  5. Ooh, vegaanista maustekakkua ja vaatteiden värjäämistä mustaksi. Pitää laittaa blogisi syötteisiin ja alkaa seurata. :)

    VastaaPoista
  6. Hei vaan Hanna-Riikka ja tervetuloa seuraamaan. Vegaanijuttuja tulossa varmasti lisääkin, kun siihen tässä olen tutustumassa puolin ja toisin. :)

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥