Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!16.12.2012

Ihanne ja todellisuus


Näen toisinaan unia ihmisistä joita en ole koskaan tavannut. Eilen tällainen blogituttava (ai kuka muka?) soitti ja kysyi neuvoa, pyysi että sanoisin jotain viisasta. Mieli oli tyhjä ja ajattelin etten tiedä mitään viisasta. Mutta sanoin silti. Heti herättyä kirjoitin ylös niin hyvin kuin pystyin, joten tässä suora lainaus:

Älä hukkaa todellisuutta ihanteen alle. Vaikka elämä on usein ärsyttävää, keskeneräistä ja vaativaa, niin sellaista sen kuuluukin olla. Kuvitelmamme siitä, että elämän pitäisi olla jotenkin toisenlaista ollakseen hyvää, pilaa ne kokemukset jotka ovat todellisuuttamme siinä hetkessä. Kun hyväksyy kaiken sellaisenaan kuin se on, kuvittelematta että sen pitäisi olla jotain muuta kuin mitä se on, vapauttaa paljon energiaa joka mahdollistaa myös muutoksen, mikäli siihen on tarvetta. Hyväksyvä asenne tuo esiin luovuuden, kauneuden ja ihmeet, jotka jäävät tuomitsevalta mieleltä näkemättä. Se, että asioiden pitäisi olla jotain muuta kuin mitä ne ovat, on mielen luoma tulkinta, mielikuva, joka pahimmillaan vie kaiken ilon siitä mikä oikeasti on. Sillä todellisuus, se miten asiat ovat, on aina parempi vaihtoehto, kuin mielikuva, illuusio siitä miten asioiden pitäisi olla. 

Tämmöisen luennon siis sain itseltäni ja pysähdyin taas kerran miettimään sitä minkä luulin jo olevan itsestäänselvyys. Se että tietää jotain ei tarkoita että elää sen mukaan, näemmä. Mutta hei, seuraavan kerran kun joku blogituttu ilmestyy uneeni, niin viitsisitkö kysyä loton tulevaa 7-oikein voittoriviä? 

5 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä voit muistaa noin hyvin unesi? Ihmeellistä. Ja kylläpä sinä vastasit viisaasti. Eihän elämän tosiaan kuulu aina olla kivaa, helppoa ja kevyttä. Sen takia se juuri on elämää.

  VastaaPoista
 2. Ohoh, onpas uni. Olet pitänyt uniluennon, opettanut jollekulle tai sitten joku on opettanut sinulle. Kun ei tiedä aina, mitenpäin asiat ovat unessa. Yhtä kaikki, tuo mitä kirjoitit, on todella viisasta. Niinhän se elämän pitäisi mennä.

  VastaaPoista
 3. Kirjailijatar: Olen lapsesta asti muistanut uneni kauhean yksityiskohtaisesti. Jossain vaiheessa pidin unipäiväkirjaa, mutta sen kirjoittamiseen alkoi mennä niin kauan aikaa, että innostus lopahti. Heräsin kesken tämän unen (kesken lauseen), ja kirjoitin sen puolitokkurassa sitten sanasta sanaan ylös. Harvoin näitä tällaisia kuitenkaan...

  Marmustoi: Olin vähän pöllämystynyt itsekin, joskus olen pitänyt luentoa ja joskus kurssia unessa, ja hyödyntänyt sitten ihan pokkana unimateriaalia oikeaan elämään. Hyvin on toiminut. :D

  VastaaPoista
 4. Vau, todella :) Viisautta ei ole tässä maailmassa koskaan liikaa. Kiitos. Ja onnea upeasta unimaailmasta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnenpäivänen itsellesi ihanasta kommentista! :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥