Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!9.5.2012

Mildred Pierce ja Dilbèrin Lakmé

Kuva täältä
Kuva täältä
Kuva täältä
 
Olen seurannut tiistaisin TV1:n lähettämää HBO-sarjaa Mildred Pierce. Se kertoo yksinhuoltajaksi jäävän Mildredin elämästä 30-luvun Kaliforniassa. Pääroolinsa uskottavasti ja koskettavasti hoitaa upea Kate Winslet. Sarja perustuu James M. Cainin 1941 kirjoittamaan kirjaan "Mildred Pierce" ja siitä on tehty vuonna 1945 Oscarin voittanut elokuva, jonka pääosassa oli Joan Crawford. Tämä tv-sarja sen sijaan on palkittu Emmyllä. Uskotteko jo että on hyvä?

Se miksi nyt otin tämän puheeksi johtuu siitä, että eilen illalla tulleen jakson (4/5) lopussa oli niin käsittämättömän kaunis tulkinta Lakmésta että enpä taas muista pitkään aikaan vaikuttuneeni musiikista noin veret seisauttavalla intensiteetillä. Jakso on nähtävissä Yle Areenassa http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1546455 vielä viikon, ja laulu on aivan jakson loppuminuuteilla. Oli ihan pakko tulla vielä tänään kuuntelemaan tuota ja kaivaa selville laulajan nimi ja nolostua taas siitä että olisi pitänyt olla sen verran sivistynyt että tunnistaa Dilbèrin. Kyseinen laulu löytyy myös Youtubessa, mutta ei se tuntunut yhtään niin vaikuttavalta kuin tuossa sarjan yhteydessä. Leo Delibés - Bell Song from Lakmé.
 


4 kommenttia:

 1. Se oli upea, ihana laulu. Jäi mieleen soimaan pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 2. Mulla on tuo tiistain jakso vielä digiboksilla katsomatta. Kiitos musiikkivinkistä!

  Tykkään tosta sarjasta ihan himskatisti erityisesti hienojen roolitöitten ja Kate Winsletin vuoksi! Laatudraamaa parhaimmilaan!

  Iloa!

  VastaaPoista
 3. Marja Leena: Eikö vain. Erityisesti tuohon sarjan latautuneeseen tilanteeseen (äiti kuulee radiosta riitojen vuoksi kadottamansa tyttären laulavan) liitettynä se kuohutti tunteita ja sai kyyneleet virtaamaan.

  Elisa: Kyllä vaan. Aika harvinaista (kai) että oikea menestynyt filmitähti tekee draamasarjaa televisiolle, ja tuokin ihan uusia ulottuvuuksia Winsletistä esiin tällaisen roolin esittäminen. Loistavaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos musiikkivinkistä.
  Tiedän jo nyt että pidän siitä.

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥