Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



14.3.2012

Raaka mangocashewkakku








Fake cake raakakakkukestien innoittamana päädyin kokeilemaan raakakokkauksen jaloa taitoa itsekin. Kun on tällä lailla mittausrajoitteinen, niin ei ihan tullut napakymppiä tällä kertaa, mutta hei - eka kerta! Ensi kerralla varmasti osaan jo erottaa mikä on 5 cm inkivääriä ja mikä 15 cm inkivääriä. Myös haasteellinen 3,5 dl mitta manteleita todennäköisesti sujuu näin harjoittelun jälkeen paremmin. Yhtäänhän tämä ei maistunut eikä edes näyttänyt samalta kuin siellä kekkereillä, mutta oli se silti sen verran hyvää, että jäljellä jääkaapissa on enää 1/3. Ja todellakin syön mieluummin tällaista, vähän "sinne päin" onnistunutta raakakakkua kuin kermavaahtohöttöä. Resepti jota vilpittömästi yritin noudattaa löytyy Kaunis päivä tänään -blogista.

pohja

3,5 dl rusinoita
1,5 dl mantelijauhoa1 dl kokonaisia manteleita
2 rkl juoksevaa kookosöljyä
ripaus suolaa

Hienonna rusinat ja mantelit monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi. Lisää mantelijauho ja suola käsin taikinaan ja muovaa kookosöljyn kanssa taikinamaiseksi. Painele pohja kevyesti vuokaan.

täyte

7 dl cashewpähkinöitä
1 rkl laadukasta vaniljaa
2 sitruunan mehu
n. 5 cm tuoretta inkivääriä
2 dl kookosöljyä (juoksevana)
1/2-1 dl agave siirappia (maistele milloin makeus on itsellesi sopiva)
ripaus suolaa

Liota cashewpähkinöitä vähintään neljä tuntia, ja hienonna ne tehosekoittimessa sileäksi ja kermamaiseksi massaksi sitruunamehun ja viipaloidun inkiväärin kanssa. Jos tehosekoitin takkuilee, lisää hiukan vettä, jotta saat täytteen sileäksi. Lisää kookosöljy, agavesiirappi, vanilja ja suola. Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle.

kuorrutus

Kaksi isoa tai kolme pienempää (luomu) mangoa
1/2 dl kookosöljyä (juoksevana)

Hienonna mangot ja kookosöljy tehosekoittimessa, ja levitä jääkaapissa jähmettyneen kakun päälle. Kookosöljy kiinteyttää kylmetessään mangososeen, joten kuorrute pysyy kakun päällä. Maut ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä kakku hyvissä ajoin ja odotella yön yli ennen sen tarjoilua.

P.S. Valkoiset pisarat tuossa mangopäällysteessä ovat kookoshiutaleita, joita kapinallisena sieluna lisäsin, vaikka ohjeessa ei moiseen kansalaistottelemattomuuteen kehoitettukaan.Tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥