Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!10.2.2012

Vihreitä tomaatteja ja verkostomarkkinointia


Olen ollut verkostomarkkinoinnin uhrina jo kahteen otteeseen tänä vuonna. Aika hurjaa, kun on vasta helmikuun alku. Sitä paitsi suhteeni aiheeseen on ristiriitainen. Toisaalta olen luontaisen vastustustava ja epäluuloinen tyyliin: ei voi olla hyviä tuotteita, eikä ainakaan ole hinta-laatu-suhde kohdallaan, ja taivas, ne esittelijät ovat niin rasittavia - mutta toisaalta... who knows, en haluaisi olla ennakkoluuloinen. Nostalgiaakin tähän liittyy. Muistan alle parikymppisenä ostaneeni elämäni ensimmäisellä palkalla Tupperware -tuotteita ja Bamix-sauvasekoittimen lisävermeineen. Käytössähän ne ovat vieläkin. Se oli kuin aikuistumisriitti, naiseksi vihkiytyiminen 50-luvun tyyliin (90-luvun puolella kuitenkin). Mutta käyttötavara on käyttötävaraa, klassikkoa vielä, entäs kosmetiikka?

Sattumoisin katsoin pari kuukautta sitten - ties kuinka monennen kerran - erään lempielokuvistani, Paistetut vihreät tomaatit. Elokuvassa näemme keski-ikäisen, elämäänsä (mieheensä) kyllästyneen Evelyn Couchin (Mary Bates) ottavan ohjakset omiin käsiinsä erään ihanan mummelin myötävaikutuksella. Elokuvan loppupuolella Evelynille urkenee ihana pinkki unelma, ura Mary Kay -kosmetiikkasarjan verkostomyyjänä. Ja kuinka ollakaan, juuri elokuvan katsottuani sain itse kutsun Mary Kay -esittelytilaisuuteen. Emäntänä ei kuitenkaan ollut Mary Bates vaan sisareni, joten menin silkasta velvollisuudentunteesta. Heti kättelyssä esittelijä kysyi kauneudenhoitotottumuksiani. Totuus oli tämä: saippuaa ja etanavoidetta. Toisinaan. Ja kuten asiaan kuuluu, huomasin että ihan kivoja tuotteitahan ne olivat (tosin Mary Kayn ekologisuus & eettisyys on täysi arvoitus), mutta hiukan kalliinpuoleisia. Minua kiinnostanut Miracle set, eli sarjan "nuorru-laihdu-kaunistu-rakastu-rikastu" -paketti, johon kuului 4 tuotetta, maksoi ymmärtääkseni 198€, joten tilasin sen E-Bayn kautta Chicagosta, ja hinnaksi tuli postikuluineen ja yllätyslahjoineen 42€. 

Mutta sitten tämä Aloe Vera. Sain tänään kassillisen kuvissa olevia tuotteita kokeiltavaksi. Ja aion erittäin vilpittömästi, kriittisesti ja huolella näitä testatakin. Pakko mainita etten minä, eikä kukaan läheiseni kauppaa näitä, joten mitään myyntipuheita suuntaan eikä toiseen ole tulossa. Olen itse viime vuosien aikana käyttänyt lisäravinteina ja terveystuotteina lähinnä Mivitotalia, CocoVin superfoodeja sekä jotain maitohappobakteereja ja nokkospuristeita. Aloe Vera on tuttu nuoruusvuosilta, jolloin käytin pelkästään sitä (vaan kenen lie valmistamaa, ei ainakaan Foreverin) ihon hoidossa. En ole ollenkaan tuote- enkä merkkiuskollinen, vaan vaihdan sumeilematta tuotetta kun parempi ilmaantuu näkösälle. Kosmetiikkatuotteissa tärkeää minulle on tuoksuttomuus/mieto tuoksu, se miten tuote oikeasti toimii ja mitä se pitää sisällään. Ekologisuus raaka-aineissa, pakkauksissa ja tuotteiden valmistusprosesseissa on myös tärkeää, mutta saatan joskus langeta ja unohtaa turhamaisuuttani ja itsekkyyttäni kaikki hyvät arvot, jos tuotteessa on "se jokin", joka kolahtaa.

Jos joku jaksoi lukea tänne asti, niin olisi tosi kiva kuulla mitä näistä tuotteista tiedätte tai olette mieltä. Ei jälleenmyyjille. Kiitos.


4 kommenttia:

 1. Olen myös monenmonituisia verkostomyyntikutsuja kokenut, ja tuotteitakin testaillut (myyjänä en ole ollut pätkääkään). Mielipiteeni ensinnäkin koko konseptista on (pahoitteluni, jos tämä nyt jotain loukkaa) että kohtuutonta ja alistavaa toimintaa. Ystävyys- ja sukulaisuussuhteita ei milloinkaan saisi kaupallistaa eikä altistaa markkinatalouden tai kapitalismin alttarille. Moni lankeaa hyvää hyvyyttään sellaiseen, mihin ei nomisti lankeaisi (nimim. kokemusta on).
  Ja sitten tuotteista vaikka nyt näistä aloeista: varmasti hyviä ja vaikuttaviakin ominaisuuksia on, mutta hinta/laatu suhde aivan liian huono. Eli törkeät hinnat yleensä aina näissä verkostotuotteissa on kyseenalaistettavia, oli sitten kysymys kosmetiikasta, terveysjuomista, kynttilöistä, vaatteista tai muovipurkeista.
  Nyt olen purkautunut, älkää suuttuko ;)

  VastaaPoista
 2. jäi mainitsematta, että Paistetut vihreät tomaatit on myös minun lempileffojani, ihana ! :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on (Anoppi-kokelaalta) lainassa tuo elokuva Paistetut vihreät tomaatit, pitäisi vielä löytää aika katsella se :)

  Mutta joo, Mary Kay on tuttu, äitini joskus vuosituhannen vaihteessa piti useammat kutsut ja taisipa hän minullekkin joitakin tuotteita tilata (olinkohan 13-16v tuolloin), ihan ok kosmetiikkaa, tosin itselläni meni kaikki uusiksi kun lukion toisella luokalla puhkesi atooppinen ihottuma :/ sen kanssa elellään vieläkin just viime viikolla sainkin antibiootti-kuurin ihon takia syötyä loppuun.. Tulisipa kesä..

  Aloe vera jutut on taas sen verran tuttuja että yksi työkaveri myy niitä, kerran olen tainnut tuota juotavaa ostaa, mutta se jäi jääkaapin perälle (minullako hyvä muisti..?). Iholle en ole kokeillut ja incit luettuani en varmaan kokeilekkaan, ainakaan noita. (kosketusallergiat)

  Oletkos muuten tykännyt tuosta etanavoiteesta? tekisi mieleni kokeilla mutta aika hintavaa ainakin paikallisella Sokoksella oli..

  VastaaPoista
 4. Wihtori: Tosi hyviä huomioita, ei kai kukaan semmoisesta suutu, että tuot esille asiallisia havaintoja ja kokemuksia asiasta. Nimenomaan tuo että lähisuhteita ei pitäisi kaupallistaa, siinä onkin ajattelemisen aihetta, jos meinaa näihin puuhiin ryhtyä.

  Katinka: Voi, etanavoide on aivan ihanaa! Mulla tosin ei ole mitään ihmeempiä iho-ongelmia, mutta tykkään siitä kuin hullu puurosta. Iho on pysynyt sen kanssa pehmeänä ja terveenä pakkasillakin, ja sen rakenne ja "tuoksuton" tuoksu miellyttää kaikin puolin. Kokeile ihmeessä, niistä on aina välillä tarjouksia Sokoksella tai jossain luontaistuotekaupoissa, itse taisin maksaa tuosta tosi isosta ja riittoisasta purkista n. 38€. On se sen väärti ihan varmasti. :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥