Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



4.2.2012

Ei mikään kakkuhuijaus!


Olen myyty. Osallistuin tänään Helsingin Pihasalissa järjestetyille Fake Cake pop up -kahvilan kakkukesteille ja lumouduin täysin. Jos en olisi sitä etukäteen opiskellut, en olisi ikinä uskonut, että maistamani kakut olivat gluteenittomia, vegaanisia ja täysin kypsentämättömiä. Kyllähän te tiedätte - sano herkku, ja mieleen tulee jotain missä on paljon kaloreita ja vähän ravintoarvoa - jotain missä on voita, kermaa ja sokeria. Ja sanasta raakaravinto... no, putkiaivoni tuottavat mielikuvan raasteesta. You get the picture? 

Tilaisuutta mainostettiin Fake the Cake - Raaka kakkuhuijaus. Mutta päinvastoin. Koin vahvasti, että nyt ollaan todellisen, taivaallisen makuisen ja hyvää tekevän kakun ytimessä. Tämä on sitä aitoa ja oikeaa kakkua, huijauskakkua on se, mistä tulee välittömästi  jo parista lusikallisesta ällöttävä olo ja iso maha. 

No, sen enempiä ylisanoja käyttämättä, syötyäni kakkupalaseni tunsin olevani ekstaasissa. Sosiaalisesti estyneestä ja ujosta ihmisestä kuoriutui innostunut, punaposkinen ja kontaktissa sekä itseensä että muihin oleva, vuolaasti kommunikoiva iloinen olento. Tunsin olevani yhtä aikaa sekä hyvin tasapainoinen ja rauhallinen, mutta inspiroitunut ja onnellinen. Karvalakin alla liiskaantuneet hiuksetkin muuttuivat pehmeästi laskeutuviksi ja elinvoimaa hohtaviksi suortuviksi. Uskokaa pois. Heräsi kiihkeä kysymys: mitä hittoa niissä kakuissa oikein oli?!

Mutta pian sekin selviää. Reseptit kuulemma ilmestyvät nettiin jossain vaiheessa. Voitte arvata, että keväisillä syntymäpäivilläni tarjotaan tänä vuonna jotain tosi raakaa. 

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.

9 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaapa hyvältä! Täytyypä aikanaan käydä kurkkimassa reseptit, että pääsen osalliseksi tuosta taivaallisesta ihanuudesta :)
    Kiitti vinkistä!
    Nimim. tavallisella kakulla itsensä ilmapalloksi pöhöttänyt...

    VastaaPoista
  2. Elävän ravinnon "leivonnaiset" ovat kyllä ihania. Itse tarjoilen usein vierailleni "suklaabrownieita" ja "sitruunajuustokakkua". Omiin häihinikin tein cashew-raparperikeksejä. Huono puoli on se, että niissäkin on yleensä tosi paljon rasvaa ja sokeria, vaikka muuten ovatkin melko terveellisiä.

    VastaaPoista
  3. No jopas. Mä tarvin noita kakkuja. Joka päiväiseksi leiväksi. Toihan on täydellistä.

    VastaaPoista
  4. Tuula: Itsekin odottelen vesi kielellä milloin reseptit ilmestyvät. Toivottavasti näillä perusleivontataidoilla pystyy edes jonkinlaiseen raakakakkusuoritukseen. :)

    Maija: Oh, kuulostaapa ihanilta nuo mainitsemasi leivonnaiset. Reseptejä vaan kehiin, niin leviää tämä raakaleivonnaisten ilosanoma. :)

    Eve: No niinpä. Just ajattelin eilen että noillahan sitä sitten vois elää päivät pitkät. Ja vähän kaffetta päälle. :)

    VastaaPoista
  5. Netistä löytyy kasapäin erilaisia cashewpähkinöihin perustuvia juustokakkuja sekä raakaravinnon "brownieita". Jälkimmäisiin en edes käytä reseptiä enää, sekoitan vain monitoimikoneessa taateleita (ja joskus kultarusinoita; myös karpaloita ja kuivattuja kirsikoita voi käyttää), kaakaojauhetta, vaniljaa, ehkä lucumaa sekä sekalaisia pähkinöitä, yleensä pekaaneja, saksanpähkinöitä ja vähän hasselpähkinöitä.

    Mainitsemieni pikkuleipien ohje löytyy täältä: http://swellvegan.wordpress.com/2010/06/02/raw-cashew-coconut-rhubarb-cookies/ Suosittelen myös reseptisivuiltani löytyviä, itsekehittelemiäni mangopalleroita: http://fiikus.net/?reseptit

    Eipä noita voi hirveän helposti "tyriä" - paitsi jos yrittää valmistaa esim. jotain taatelipohjaista sauvasekoittimella. Siitä ei vaan tule mitään. Monitoimikone tai kunnon blenderi pitää olla, ja noiden isojen cashewmäärien soseuttamisen kanssa vaaditaan paljon kärsivällisyyttä, että saa oikeasti sileän lopputuloksen. (Suosittelen myös pitämään taukoja, ettei laitteen moottori ylikuumene.)

    VastaaPoista
  6. Äh oh uh ih, mä olen elänyt jossain laatikossa kun en ole löytänyt blogiasi aiemmin saati kuullut tuollaisista fake cake -parteista! Vaadin kunnon ilmoituksen blogiisi seuraavasta vastaavasta tapahtumasta ;)

    Kokemuksesi todistaa sen minkä puolesta yritän kovasti itsekin puhua: Oikeat raaka-aineet, luonnonmukainen ravinto ja niiden vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sokeri-vehnäjauho-höttö ON mahdollista korvata oikeasti terveyttä edistävillä ja kropalle hyväätekevillä ruoka-aineilla, kun vaan jaksaa nähdä vähän vaivaa ja selvittää muita -kuin niitä helpoimpia- vaihtoehtoja. Vaikka herkutellessa ei sovikaan miettiä kaloreita ja muita tyhjänpäiväisyyksiä, on silti kaikkien kannalta suotavaa että herkkuhetkestä jää hyvä olo :> Nuo kakut näyttävät ja kuulostavat juuri siltä!

    Toki aina sopii kyseenalaistaa; (kuten sinäkin teit) Syntyikö kakkujen mieltänostattava vaikutus tosiaan supereista raaka-aineista vai oliko sekaan kenties ympätty jotain muutaki.. mieltänostattavaa ? ;) Samapa tuo. Reseptejä tänne!

    VastaaPoista
  7. Vitsit, kun täältä sai montaa hyvää vinkkiä. Luin tästä happeningista ja harmittelin, että olin väärässä kaupungissa. Minäkin haluan kakkua, joka saa hiukset loistamaan.

    VastaaPoista
  8. Jes, onneksi Jutta linkitti tämän kaunis päivä tänään-blogissaan!

    Kiitos ihanista teksteistäsi, en lopettaisi lukemista vieläkään, ellei olisi ihan pakko lähteä lenkille nyt. Pitääpä klikata blogisi lukulistalleni :)

    VastaaPoista
  9. Maija: Kiitos paljon noista vinkeistä. Olen alkanut nyt keräillä reseptejä, mutta vielä en ole päässyt kokeilemaan, kun kaapista puuttuu tärkeitä ainesosia. Kaupan kautta. :)

    Maama: Ihana kommentti! Ehdottomasti lupaan laittaa tänne ilmoituksen seuraavasta vastaavasta tilaisuudesta, jonka saan tietooni. :)

    Kirjailijatar: Aivan niin, toivoisin että olisi joku kahvila mistä näitä saisi, mutta itse kai se on opeteltava väsäämään hiuksia (nostattavia?) hohdatuttavia rakkauskakkuja. :)

    Tyyne: Olipa kiva kuulla että tykkäsit kirjoituksistani. Tervetuloa vaan lukijaksi! ♥

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥