Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!20.10.2011

Pieni talo, iso unelma


Oma pieni ekotalo on ollut haaveeni jo pitkään. Olen hahmotellut sen yksityiskohtia ja rakennepiirrustuksia lehtien kulmiin ja käytettyjen kirjekuorien selkämyksiin ainakin viisi vuotta, tai ehkä sittenkin kymmenen. 2004 rakensimme ex-kumppanini kanssa oman, ideoideni pohjalta toteutetun talon, mutta vaikka siinä paljon hyvää olikin, se oli kaukana ekosta. Enkä siinä kauaa sitten asunutkaan.

Tämä oma unelmataloni olisi kompakti ja hyvin riisuttu versio verrattuna nykyisiin omakotitaloihin. Jos asuisin yksin, pieni 20-30 neliöinen mökki riittäisi hyvin (inspiraatiota täältä: http://tinyhouseblog.com/), mutta nyt suunnitelmissa olisi noin 80-90 neliötä, yksi vessa, mahdollisimman vähän sähköisiä toimintoja (onko koneellinen ilmanvaihto ihan pakollinen nykyään, en tykkää yhtään), ei mitään muovisia rakenteita, lastulevyisiä kaappeja tms. Vesijohto saa kyllä olla ja sisävessa. Tärkeää olisi keskusmuuri keskellä taloa (puuliesi, puukiuas, leivinuuni ja takka), ja mahdollisuus lämmittää koko talo puilla tarpeen tullen.

Voi kuulostaa tosi idealistiselta ja utopistiselta, mutta en minä mitään sen kummoisempaa toivo, kuin talon jollaisessa mummokin olisi aikoinaan viihtynyt. Mistä löytyisi ja paljonkohan maksaisi?

2 kommenttia:

  1. Minulla on ollut hyvin samanlainen ajatus, ja luulen että jos jossain vaiheessa jostain syystä vielä päätyisin asumaan yksin, niin yrittäisin löytää jostain oikean mummonmökin. Inhoan sähkötoimisia taloja. Tässä talossa onnistuin pitämään pääni aika monessa asiassa ja monet muovit jäivät laittamatta rakenteisiin, mutta se hemmetin ilmastointi.. no se on aina minimillä ja tuuletan savuhormien ja ikkunoiden kautta. Keskusmuuri on tärkeä ja se meillä on.Että aika monta asiaa on hyvin täällä, mutta tunnistan tosiaan tuon haaveesi. Se ei minusta ole yhtään idealistinen vaan sitä mitä oli "kaikilla" vielä silloin kun minä 60-70 -luvulla olin lapsi.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että en ole yksin tämän talohaaveeni kanssa. Ehkäpä talotuottajatkin huomaavat jossain vaiheessa, että se iso, sähköistetty ja muovitettu "älytalo" ei ole kaikkien toive. Olisi kiva saada sellainen avaimet käteen -talopaketti, joka sopisi näihin meidän mieltymyksiimme.

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥