Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!17.10.2011

Kohtuul-lista


Pientä elämää etsimässä -blogin Marikka puhui eilen Inhimillisessä tekijässä (katso ohjelma netistä: http://yle.fi/ohjelmat/1231526) viisaita ajatuksia kohtuullistamisesta ja ekologisesta elämäntavasta. Ohjelmassa käsitellyt asiat ovat lähellä myös omaa sydäntäni, ja aloinkin pohtia sitä, miten tämä "elitistinen downsifting" näkyy omassa arjessani.
 1. Työllistän itse itseni omassa pienyrityksessäni. Yritykseni tuottaa ainoastaan ei-materiaalisia palveluita, joten en tarvitse mitään tuotantokoneistoa tms., ja sen vuoksi  kaikenlainen kulutus on minimaalista. 
 2. Minulla on pienenpieni eco-auto, joka kulkee hitaan elämän sanomaa julistavalla etananopeudella. Luopuisin autosta mielelläni, ja käytän aina junaa tai bussia kun mahdollista, mutta ilman autoa emme täällä periferiassa asuessamme pääse edes kauppaan, saati lääkäriin. 
 3. Meillä ei ole juuri mitään sähköisiä kodinkoneita, tai jos onkin, niitä ei käytetä. 
 4. Pesin tosi pitkään kaikki pyykkimme taloyhtiön yhteisellä pesutuvalla, mutta muiden asukkaiden käyttämien hajustettujan pyykinpesujauheiden vuoksi oli pakko ottaa oma, ikivanha UPO ekopesukoneeni käyttöön. Pesen täydet koneelliset noin 2 kertaa kuukaudessa.
 5. Kaikki käyttämämme pesuaineet ja kosmetiikka ovat mahdollisimman luonnonmukaisia, suosikkejani esimerkiksi Ecover, Sonett, Dr. Hauscha ja Vihreäkosmetiikka.
 6. Vain yhdellä perheenjäsenistämme on yksi harrastus kerran viikossa. Muuten vietämme aikamme kotosalla arkisia (ilmaisia) juttuja puuhaillen, ulkoillen, lukien, musisoiden tms. Ja pelaamme paljon lautapelejä!
 7. Kun ei koskaan käy missään (kaupoissa, baareissa, harrastuksissa tms.), tulee käytettyä tosi vähän rahaa mihinkään. 
 8. Koska en koskaan käy missään, sillä ei ole merkitystä miltä näytän. Ei kulu rahaa kampaajalle, meikkeihin, kauneushoitoihin eikä vaatteisiin. Käytän kotona aina samoja kulahtaneita rytkyjä, ja tukka on jotenkuten päässä.
 9. Vaatteet meillä käytetään puhki, ja sitten korjataan (mummi korjaa...) jos mahdollista. Suosin laadukkaita luonnonmateriaaleja ja kierrätän kaikki tarpeettomat vaatteet ja tavarat. Tosin kierrättäminen on jotenkin osoittautunut käytännössä niin hitaaksi ja vaivalloiseksi, että suurin osa kaikesta ei-tarpeellisesta lojuu säilössä varastossa ja kellarissa. Tulisipa joku ja veisi pois.
No niin. Nyt on tullut leuhkittua riittävästi, ja vihreä sädekehä kiillotettu valaisemaan syksyn pimeneviä iltoja. Suurinosa yllä mainituista asioista ei ole mitään tietoisia valintoja, tai harkinnan tuloksena tehtyjä ratkaisuja.  Eli en taida olla oikeasti mikään "Downshiftari", koska ei ole koskaan ollut mitään shiftia, ei muutosta materiakeskeisestä, tehokkaasta oravanpyörästä seesteisempään. Olen aina ollut tällainen; köyhä henkisesti rikas, hajuaineyliherkkä, sosiaalisesti rajoittunut, hidas, saamaton ja käsittämättömän laiska. 

3 kommenttia:

 1. Ja huumorintajuinen. Vai olisiko tuo hyvää itseironiaa. Ja joka tapauksessa hyvä kirjoittamaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus! Menisin varmasti valinnoissani samaan suuntaan, mutta paikatut vaatteet, juuri ja juuri päässä pysyvä(harmaantuva)tukka sekä meikittömyys ei oikein sovi myyntityöhön.
  Käytän kyllä aika paljon kirpparivaatteita, kierrätän ja ostan vain harkiten uutta. Ehkä johtuu osittain myös köyhyydestä, eikun henkisestä rikkaudesta ;)

  VastaaPoista
 3. piilomaja: Kiitos. Kovasti mieltä lämmitti tämä kommenttisi. :)

  Suvenkeiju: Näinhän se on, itsekin tein aiemmin töitä televisiossa, ja hyi kauhia miten se rajoitti tätä elämäntyyliä. Nautin suuresti tästä vapaudesta, kun ei enää tarvitse sietää niitä näyttäviä kampauksia, meikkauksia ja tyylikkäitä vaatteita. Eikä katsojat enää soittele ja kommentoi ulkonäköäni, niin kuin silloin. Puuh.

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥