Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!12.9.2011

Englannissa - Oxford

Englannin kuvia kertyi kuudelta päivältä peräti 895, ja näistä 225 otin ensimmäisenä päivänä. Mietin kuinka paljon niitä olisi ollut, jos laturi olisi ollut mukana, eikä olisi tarvinnut säännöstellä kameran käyttöä akun loppumisen pelossa. 

Day One

Vaikken ekoarkkitehti Charlie Luxtonia tavannutkaan, Englanti oli ihana. Kun kone laskeutui ja kävelin ulos lentokenttärakennuksesta tajuten olevani vihdoinkin Lontoossa, vierivät kyyneleet silmistäni. Matkani ensimmäisen päivän reitti kulki Lontoosta Steventonin (Jane Austenin syntymäkylä) kylän kautta Oxfordiin (Siellä opiskelivat ja/tai asuivat muun muassa C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, Kenneth Grahame, Oscar Wilde, Lewis Carol, Iris Murdoch ja T.S. Eliot. Siellä myös kuvattiin Harry Potter ja Viisastenkivi -elokuvan kohtauksia.) ja sieltä Juniper Hillin (Candlefordin postineidin eli Lark Rise to Candleford -kirjan kirjoittajan Flora Thompsonin kotikylä) kautta Studleyn kylään. Siellä kylmissäni ja väsyneenä mutta onnellisena majoituin vanhaan linnaan, jossa sain täydellisen mauttoman perinteisen englantilaisen kolmen ruokalajin illallisen ja pääsin kuumaan vaahtokylpyyn. Englannin kylmän koleita öitä peläten säädin huoneeni patterin täysille ja heräsin yöllä märkänä hiestä, huoneen hohkatessa saunalukemia.
Ensimmäinen etappi matkalla Oxfordiin oli Starbucks Café. Join järkyttävän makeaa Chaita ja söin herkullista rahkapullaa. Tästä se kilojen päämäärätietoinen kerääminen alkoi.

Pukumies pyöräilee Oxfordissa.


Tämä poika sahasi pyörän lukkoa auki keskellä kirkasta päivää niin että surina kävi ja kipinät vain sinkoilivat. Kun olin ottanut kuvan, hän huikkasi että kyllä tämä on minun pyöräni, olen vain kadottanut avaimen, mutta englanniksi tietenkin.


Eräs hurmaava Oxfordin yliopiston kirjallisuuden professori yltyi kertomaan tuntikausiksi hauskoja anekdootteja ja faktoja alueella eläneistä legendaarisista kirjailijoista ja taiteilijoista. Hän asui muuten Emma Watsonin (Hermione Granger) ja David Suchetin (Hercule Poirot) naapurissa.

Kävin myös siinä collegessa, jossa Emma aloittaa pian "vaihto-oppilasvuotensa". Sääli ettei hän ollut juuri sinä päivänä paikalla. Näissä alueen rakennuksissa on kuvattu ensimmäisen Harry Potter -elokuvan kohtauksia, jotka sijoittuivat Tylypahkan suureen saliin ja käytäviin. Myös joitakin dekkarisarjoja kuvataan edelleen täällä. Herra professori vitsailikin, että kampuksella kulkiessaan saa varoa joka päivä ettei kompastu kameroiden ja spottilamppujen johtoihin.Eräässä yliopistoalueella olevassa katedraalissa jäin lukkojen taakse (kuvassa oleva mies sulkee juuri kyseistä ovea) ja lopulta eksyin opiskelijoiden yksityishuoneistojen käytäviin. Mutta pelastuin, and lived to tell the tale.


Tosi mielenkiintoisen näköinen näyttely, johon en harmikseni ehtinyt.En myöskään vieraillut tässä Harry Potter -roinaa myyvässä ja varsin kutsuvassa puodissa, koska olin unohtanut lompakkoni bussiin.

Erään collegen ilmoitustaulu. Mielenkiintoista. 
Kyllä kelpaisi opiskella tällaisissa rakennuksissa. Pihat olivat erityisen viihtyisiä ja idyllisiä.


Tässä William ja Kate haukkaamassa välipalaa lennossa. Valaistus on hieman tumma, joten Williamin sävyt eivät toistuneet autenttisesti.Tämä pieni englantilainen väripilleri käveli vastaan kadulla. Huomaa t-paidan teksti. Nyt ollaa kuitenkin Oxfordissa.


Kadulla vastaan käveli myös mies ja rämisevä ruohonleikkuri. Tarkempi tarkastelu toki osoittaa, että kyseessä on oikeasti jokin muu laite, mutta se oli niin paljon hauskempaa kun luulin sen olevan ruohonleikkuri, joten annetaan olla.

Päätän Oxford-raporttini tähän, laitan riisi-ohrapuuron uuniin ja jatkan Juniper Hillin ja Studleyn parissa myöhemmin.

7 kommenttia:

 1. Aivan liian ihania kuvia ja tekstejä. Minulle tuli aivan hurja kaipuu Englantiin, jossa olen käynyt vain neljästi, mutta jonne haluan aina vain uudelleen.

  Odotan innolla jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Tämä bloggaus oli minimatka "kotiin". Jatkathan vielä näitä Englannin postauksia?:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiva että tykkäsitte! Jatkanpa jatkankin, vaikka aivan järjettömästi tähän hommaan saa kyllä kulumaan aikaa, huomaan. Työstä käy, vielä kun sais palkkaa. :D

  VastaaPoista
 4. Voi ei, kuinka hirvittävän matkustamispalon saat istutettua rintaan pelkästään yhdellä kirjoituksella ! Oxford on varmasti upea. En malta odottaa sitä hetkeä, kun pääsen itse vierailemaan siellä. Tällä hetkellä vihaan suuresti koeviikkoa ja sitä, että se esti minua matkumasta tämän kuukauden lopulla Brittein saarille aivan naurettavan halvalla. Innolla jään kuitenkin odottamaan jatkoa. :--)

  VastaaPoista
 5. Adara: Se huono puoli näissä matkabloggauksissa tosiaan, on, että ne aiheuttavat matkakuumetartuntaa. Oxford oli hieno, muttei ollenkaan matkani parasta antia. Toivottavasti pääset pian itsekin matkaan!

  VastaaPoista
 6. Tämä postaus toi mieleen paljon muistoja viimevuotisesta kielikurssista Oxfordissa. Pääsisipä sinne joskus uudestaankin! Blogisi ulkoasusta päättelin, että sinäkin pidät Liisan seikkailuista Ihmemaassa – nimenomaan alkuperäisestä, eikä mistään Disneyn versiosta – joten on aivan pakko tiedustella, että kävitkös Oxfordissa Alice’s shopissa? Tutustuin tähän suloiseen pikkupuotiin, kun sattumalta kuljin sen ohitse kävellessäni pitkin kaupunkia. Puoti on omistettu Liisa Ihmemaassa -teemalle, joten kaikki myytävät tuotteet liittyvät Carrollin kirjojen maailmaan. Vähän krääsäähän ne jotkut tuotteista olivat, mutta ihan yltiösuloisen sisustuksen vuoksi vierailun arvoinen puoti.

  Täytyykin lukaista myös muut raporttisi matkalta, jos vaikka tulisi lisää tuttuja paikkoja vastaan.

  VastaaPoista
 7. Hei Cilla! Aivan oikein päättelit, ja olenkin nyt hyvin järkyttynyt siitä, että tämä taivaallisen kuuloinen Alice's shop jäi löytymättä. Tosin eihän mulla sitä lompakkoakaan siellä kierrellessä ollut mukana, että ehkä parempi näin. Olisi vaan harmittanut entisestään ettei olisi voinut ostaa mitään. Mutta joo, lisää erinomaisia syitä siihen, miksi tuonne on pakko päästä uudestaan mahdollisimman pian!!! :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥