Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!14.9.2011

Englannissa - No Bath in Bath


Day Two continues...

Cotswolds on kukkulajono Englannin sydämessä, ja matkani jatkui näiden upeiden maisemien halki. Pysähdyin teelle Burfordin kylässä ja sain siellä elämäni parasta kakkua, pähkinöillä kruunattua hedelmäkakkua. Ja minä en pidä hedelmäkakusta. On ollut vaikea saada mielestäni tätä mehukasta, herkullisen mausteista ja runsaan hedelmäistä kakkua. Olenkin päättänyt kehittää mielessäni vastaavan reseptin, jotta saan leivottua kunnon perinteisen englantilaisen hedelmäkakun jouluksi. Vapise, sinä perinteinen kuivakas, korintteja ja pikkuruisia kandeerattuja sitrushedelmien kuoripaloja sisältävä "englantilainen hedelmäkakku", täältä tulee maukas ja oikeita hedelmiä pursuava, suussa sulava leipomus. 


Burfordista suuntasin Chipping Campdenin kylään, jossa sijaitsee William Morrisin viehättävä kesähuvila Kelmscott Manor. Morris on tunnettu elämäntyöstään upeiden tapettien ja kankaiden suunnittelijana. Alla olevassa kuvassa on yksi hänen upeasti kirjailluista kankaistaan. Hän oli myös yksi Arts and Crafts -liikkeen suurista vaikuttajista, ja hänellä oli vaikuttavan kaunis vaimo, joka on ikuistettu useisiin taideteoksiin. Kuulin heillä olleen hyvin moderni avoin avioliitto, ja Morrisin vaimolla oli rakkaussuhde perheen pitkäaikaiseen vieraaseen. William Morris kirjoitti elämänsä aikana yhden kirjan nimeltään "News from Nowhere", joka on suomennettu vuonna 1900 nimellä "Ihannemaa" ja vuonna 2008 nimellä "Huomispäivän uutisia". En ole lukenut. Huomaa alimmassa kuvassa Morrisin tiluksilla oleva kauppa, ja kaupan kaiteen välissä päätään lepuuttava ihana koira. Kesti hetken tajuta, että se oli ihan oikea ja elävä olento.

Kelmscott Manorista matka jatkui Bathin kaupunkiin, jossa majoituin vanhaan ja tunnelmalliseen Pratt's Hotelliin. Huoneessa oli merkillisesti kaksi kerrosta ja ikkunasta upeat näköalat viereiseen kirkkoon ja kukkuloille. Huoneen omassa pikku portaikossa oli pieniä tauluja, joissa oli kuumailmapalloja. Viehätyin niistä kovasti. Hassu juttu muuten, että Bath oli ainoa paikka, jossa en päässyt kylpyyn. Kylpyhuone sijaitsi siellä huoneeni toisessa kerroksessa, ja sen suihku eikä kylpyamme toimineet toivotulla tavalla. Roomalaiseen kylpyläänkään en ehtinyt, koska matkantekotahti oli tarmokas. Alla kuva kyseisestä kylpyhuoneesta, sekä ikkunanäkymä kylpyhuoneesta.

Day Three 

Kolmas päivä valkeni varhain, ja se sisälsi heti aamutuimaan kiertelyä Bathin kaupungissa. Elättelin toiveita että törmäisin sattumalta Johnny Deppiin, jolla on perheineen asunto tässä pienessä kaupungissa. Alla olevissa kuvissa on näkymä Gay Streetiltä, "Plant a Tree for a Future" -istutus eräästä puutarhasta, puistosoittaja, Roomalaisen kylpylän ovi ja ovimies, ammattitasoinen jazztrio (oli uskomatonta miten noin pienikokoinen nainen jaksoi kannatella todella painavaa baritonisaksofonia JA soittaa sitä kuin satakiloinen mies, ja hyvin soittikin!) ja alinna vielä värikäs rihkamakauppa, jossa William ja Kate -sätkynukkeja.


Bathissa ollessa oli tietysti mentävä Austen museoon, joka sijaitsee 40 Gay Streetillä, Austenin entisessä asunnossa. Ovella otti vastaan asianmukaisesti pukeutunut "kirkkoherra George Austen" ja vieraskirjamerkinnöistä päätellen myös herra Darcy piileksi jossain talon kätköissä. Tuntematon vieraskirjakommentti nimittäin kiitteli kovasti esittelystä ja lisäsi loppuun että Mr. Darcy was honey.

Museossa kuuntelin aikakauden mukaisesti pukeutuneen nuoren, ihanasti englantia lausuneen naisen esitelmän Austenin elämästä, ja opin muun muassa sen, että Bath ei ollut Jane Austenin lempikaupunki. Hänen rakas George-isänsä kuoli siellä, eikä hän ollut siellä kirjallisesti tuottoisammillaan. Koko Bathissa olo ajan hän kaipasi takaisin maaseudulle, kotimaisemiinsa. Samaistun täällä Suomessa täysin Jane Austenin tunnelmiin. Miten ihanaa olikaan tajuta, että syy siihen miksen ole vielä saanut ensimmäistä kirjaani julkaisukuntoon johtuu vain ja ainoastaan siitä, että asun niin epäinspiroivassa paikassa. Pahoittelen jos kuulostan tyytymättömältä tai peräti Suomi-vastaiselta. Rakastan kyllä kotimaatani ja osaan arvostaa sen kaikkia hienoja puolia, mutta tunnen koti-ikävää toisaalle, enkä mahda sille itse mitään. Sitä voi varmaan verrata siihen, että on naimisissa toisen kanssa, mutta sydän kuuluu kolmannelle. Ja Jane Austenia mukaillen "Bath on liian meluisa, vilkas ja sekava, jotta voisin keskittyä kirjoittamiseen." Tämä oli melkein kuin suoraan eräästä taannoisesta keskustelusta ystäväni kanssa, ja kun oppaamme Jane Austen museossa lausui nuo sanat, kylmät väreet kulkivat pitkin ihoani.

Alla olevissa kuvissa mainio esitelmöijämme, museon vessat, houkuttelevan maukkaita Mr. Darcy -huulirasvoja sekä vitsikkäitä Mr. Darcy magneetteja. Ostin tyylikkään Pride and Prejudice -kauppakassin ja jätin ostamatta ihania nuottikirjoja (musiikkia Austen elokuvista ja tv-sarjoista) sekä hurmaavan, valkoisen yömekon. Täytyy vielä mainita, että nuo Elizabethin ja Mr. Darcyn kuva vessojen ovissa aiheuttivat hienoista huvitusta. Mietin hetken, että kumpaankos huoneeseen tässä oikein on tarkoitus mennä.


2 kommenttia:

 1. Vitsi, että on kauniita kuvia! Tulee Agatha Christien romaani Murha maalaiskylässä mieleen. :)

  Mäkään en tykkää hedelmäkakuista, yök, mutta kiinnostava ajatus, että ne voisivat olla maukkaita....

  Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
 2. Joo, muuttui kyllä kokonaan käsitys hedelmäkakuista. Mä en ollut vaan tiennyt mistä niissä oikeasti on kysymys, kun en ollut sellaista maistanut.

  Ja Agatha Christiestä puheenollen... Tämän päiväinen postaukseni käsitteleekin hänen kesäasuntoaan. :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥