Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!12.9.2011

Englannissa - Juniper Hill & Studley

Day One continues...

Juniper Hillissä (Candlefordin postineidin eli Lark Rise to Candleford -kirjan kirjoittajan Flora Thompsonin kotikylä) sain oppaakseni todellisen Flora Thompson fanin. Hän oli herttainen englantilainen herrasmies, joka vaimonsa kanssa eläkkeelle jäätyään harrasti turistien ohjaamista Juniper Hillin historiaan ja Flora Thompsonin elämään sekä uraan. Tässä vaiheessa palelin jo niin paljon, että suuri osa  seikkaperäisestä historiallisesta tiedosta koskien esimerkiksi kylän ensimmäistä kaivoa, tai sitä miten Flora Thompson tapasi kulkea jalkaisin erästä pitkää hiekkatietä kouluun ja takaisin, ja miten lapset matkalla kinasivat ja pojat pistäytyivät toisinaan ympäröivillä pelloilla varastamassa turnipseja (nauriita?), koska he olivat niin nälkäisiä. Eli kuten näette, paljon yksityiskohtaisia tarinoita jäi myös mieleeni elämääni rikastuttamaan.
Tässä ystävällinen ja asiaansa perehtynyt Flora Thompson -asiantuntija, joka halusi korostaa ettei ole historioitsija, vaan alan intohimoinen harrastaja. Hänellä oli mukana myös kansioita, joissa oli valokopioita erilaisista aiheeseen liittyvistä vanhoista kartoista, valokuvista ja asiapapereista.Queenien talo Flora Thompsonin kotitalon vieressä. Koska en ole seurannut tätä sarjaa Candlefordin postineiti, joka näissä autenttisissa maisemissa kuvataan, meni minulta hieman ohi kaikki rakennusten syvemmät ulottuvuudet ja henkilöhistoriat. Harmi.Juniper Hillin pieni kivikirkko oli varsin perinteinen (kun olet nähnyt yhden, olet nähnyt kaikki) englantilainen maalaiskirkko. Kiviseinien sisällä oli kylmää ja kosteaa. Yksilölliset ja käsin ristipistokirjaillut pallit ovat kirkkoväen pehmusteena ja lämmikkeenä rukoukseen polvistuttaessa. 


Kirkossa oli kauniit lasimaalaukset ikkunoissa. Erityisesti tämä kahden suuresti rakastetun lapsen muistolle pystytetty ikkuna kosketti tunteitani.

Studley Castle Hotel sijaitsee Studleyn viehättävässä kylässä, Warwickshiren maakunnassa. Sitä ympäröi tyypilliset englantilaiset maalaismaisemat, eli pehmeästi kumpuilevilla vihreillä niityillä lampaita, lampaita ja lampaita.Linnan pihalta avautui uskomattoman kaunis maisema alas laaksoon. Kyllä tässä kelpaa istuskella aamutuimaan Earl Greynsä kera.Maalaistalo Studleyn kylässä. Harmi etten saanut kuvia goottitunnelmaa aamu-usvassa huokuneista, pystyyn kuolleista tammista, joiden käyrillä oksilla istuneet korppiparvet olivat kuin suoraan Hitchcockin elokuvasta.

4 kommenttia:

 1. Kiehtovaa! Ja ensimmäinen yö linnassa, vau. Oliko tämä ihan omatoimimatka vai järjestetty? Olet varmasti saanut ihan hurjasti irti kohteista näiden proffien sun muiden oppaiden välityksellä.

  VastaaPoista
 2. Koetin vältellä liikutusta, joka näinä päivinä tuntuu olevan jatkuvasti ovella. Mutta tuo lasten muistolle omistettu ikkuna oli sitten tällä kertaa se kohta joka viimeistään kosketti, auttamatta.

  Ihanaa katsella matkakuvia kun on itsekin juuri lähdössä matkalle (yksi liikutuksen aihe lisää, perhe jää kotiin ja minä vain matkailen..). Lupaan kirjoittaa Krakovasta.

  VastaaPoista
 3. Olen vaikuttunut kuvista, kerronnasta ja ihan kaikesta. Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Lumikko: Voi kun olisikin ollut omatoimimatka, mutta halusin osallistua ensin tällaiselle ohjatulle kierrokselle, että homma toimisi ja näkisin ja kuulisin mahdollisimman paljon. Pohjaksi niille tuleville omatoimisille. :)

  Liisa: Ymmärrän oikein hyvin herkkää liikuttumistasi. Itselläni on sama taipumus, kyyneleet ovat herkässä ja pienet asiat voivat saada tosi voimakkaita tunne-elämyksiä aikaan. Odottelen innolla Krakovan postauksia!

  Piilomaja: Kiva kuulla, kiitos. :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥