Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!12.6.2011

Yhden elämän ihmiset


Olen jostain syystä ollut tosi vähän koneella viime aikoina. Blogit eivät ole jaksaneet kiinnostaa, koska blogger on tehnyt sekä kommentoinnista että kuvien lisäämisestä yhtä tuskaa. (Oh Bugger, Blogger!) Ja sitten huomaan hakevani koko ajan jotain muuta. Haluaisin että minulla olisi selkeä, asiallinen ja omintakeinen tyyli, jota seuraisin johdonmukaisesti, mutta poukkoilen kuin taimen rantavesikössä. Blogi on armoton peili. Muutan tyyliä, otetta ja lähestymistapaa melkein yhtä usein kuin asuntoa. Tai no, vähän useammin.

Nyt olen kuitenkin hurahtanut polaroideihin, ja haluaisin pitää blogia, jossa jaariteltaisiin vähemmän ja oltaisiin asian ytimessä enemmän. Haluaisin kirjoittaa useammin ja lyhyemmin ja pienemmillä paineilla. Ystäväni Facebook-statuksessa luki tänään näin: There's a thin line in between "I should make a status about that" and "I should talk to a therapist about that". Samaa voisi ehkä soveltaa näihin blogiteksteihin. Tai sitten ei. Ehkäpä bloggailu itsessään on terapiaa.

Odotan tutkielmaa tai väitöskirjaa aiheesta "Blogin kirjoittamisen vaikutus ihmisen minäkuvaan ja vuorovaikutussuhteisiin". Ilmoittakaa kun sellainen on saatavilla, kiitos.

Jokin Arja Tiaisen runo on ollut kielenpäällä monta päivää. Vähän samalla tavoin kuin melodian pätkä kaikuu takaraivossa, mutta ei saa mieleen mistä laulusta on kysymys. Siinä runossa puhutaan yhden elämän ihmisistä, niistä joilla on vain yksi mielipide, yhdet suunnitelmat, yksi polku. Mietin että onko niitä oikeasti olemassa?

5 kommenttia:

 1. Minulla on ollut viime aikoina samankaltainen "kriisi". Että tuntuu, että blogilla pitäisi olla jokin yhtenäinen linja ja tietty suunta.

  Sitten ole miettinyt, että mistä se tulee, se että pitäisi noin olla. Kun minä en ole yhtenäinen, minä olen ihminen - ja ihmisenä sitä blogiani kirjoitan.

  Se "pitäisi" tulee varmaan jostakin ulkopuolelta, jostakin sieltä, kun niin monilla (nimenomaan niillä suosituimmilla) blogeilla on jokin tietty linja, tietty kuvien määrä, tietty sanojen määrä ja paikka, tietyt asiat, joista blogiin kirjoitetaan. Se "pitäisi" tulee varmaan jostakin sieltä tämän yhteiskunnan rakenteista, että hyvyyden merkki on vain se, että on suosittu.

  VastaaPoista
 2. Hyvin sanottu Ilona! Omasta sisimmästä salakavalasti ilmaantunut suosion kalastelu ja siitä seuranneet ilmiöt ovat olleet muutaman aiemman blogini loppu. Yritin silloin kirjoittaakin siitä, mutta tuli tunne että en saanut ilmaistua selkeästi sitä, että en yleistänyt, vaan kerroin omasta kokemuksesta ja siitä seuranneista asioista.

  Se, että toivoisin blogini olevan ehyempi yms. heijastelee toki omaa itseäni koskevia toiveita. On vaikea hyväksyä tätä repaleisuutta/keskeneräisyyttä omaksi itsekseen, ja haluaisi ettei se näkyisi ulospäin. Silti olen tyytyväinen siitä, että en ole jatkanut sitä siloiteltua linjaa, johon joskus melkein päädyin. Haluan edelleenkin että blogini on omakuva ennemmin kuin tuote. Joten näillä mennään... Kiitos vielä ihanasta kortista. Palaan asiaan myöhemmin. :)

  VastaaPoista
 3. Toki minullakin on ajatuksessa mukana juuri sitä, että tahtoisin itse olla ehjempi, jotenkin selkeämpi kokonaisuus. Vähemmän keskeneräinen.

  Mutta toisaalta blogi on (tai ainakin edellinen blogi oli, ehkä tämä uusikin, mutta vähän eri tavalla) minulle tunteiden ilmaisukanava ja väylä työstää keskeneräisyyttäni.

  Mukavaa, että kortti tuli perille. :)

  VastaaPoista
 4. Blogin pitäminen on ainakin halvempaa kuin terapeutille puhuminen.

  VastaaPoista
 5. Tosiaan. Paitsi jos kirjoittaa omalla nimellä kaikki salaisuutensa julki ja sitten menettää työn, puolison ja maineen. Hehehe.

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥