Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



16.6.2011

Vastustamattomat valkosuklaakeksit


Tämä on yksi kaikkein ihanimmista cookie-resepteistäni. Erityisherkku erityistilanteisiin. Pure love!

Valkosuklaa-macadamiakeksit

250 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 (luomu!) kananmuna

1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
300 g valkosuklaata
150 g macadamiapähkinöitä

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmuna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää ne sitten tuohon voi-sokeri-munaseokseen. Rouhi pähkinät ja suklaa melko isoiksi paloiksi ja sekoita ne taikinan joukkoon. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ennen kuin alat pyöritellä siitä palleroita leivinpaperille. Viileää taikinaa on helpompi käsitellä, kun se ei sula heti sormiin.

Asettele noin saksanpähkinän kokoiset taikinapallerot aika väljästi leivinpaperille ja painele ne tasaisen litteiksi. Paista 200c lämmössä noin 10 minuuttia. Ota rohkeasti keksit ulos uunista, vaikka ne näyttäisivät vähän raaoilta, mutta älä koske niihin lämpiminä! Jäähtyneet keksit muuttuvat herkullisen, suussasulavan sitkaiksi keskeltä ja rapeiksi reunoilta, ja isot pehmeät valkosuklaapalat ovat kielellä kuin pieni matka taivaaseen.

*

This White Chocolate Macadamia Cookie recipe is defenitely one of my favourites!

Heavenly White Chocolate-Macadamia Cookies

250 g butter
2,5 dl brown sugar
2 ts vanilla sugar / extract
1 (organic!) egg

1 ts salt
2 ts baking powder
5 dl flour
300 g white chocolate
150 g macadamia nuts

I'm sure you know what to do with these ingredients. No, do not eat them. Whip soft butter, sugars and the egg together. Mix dry ingredients together in some other bowl and then mix these two together. Chop the chocolate and the nuts in quite large bits and mix them to the dough. Make little, walnut sized mounts, flatten them and bake about 10 minutes in 200 celcius. Don't touch while they're still warm or they'll break. When they're ready, they should be deliciously crisp at the edged and mouthwatering and chewy in the middle. And the big, soft white chocolate chunks are indeed heavenly as they melt on your tongue. Pure love! (That's quite funny actually, since pure means to bite in Finnish.)

3 kommenttia:

  1. oooooh looks tasty! Might have to try this one. o.O pure means tasty wow that is a bite awkward.

    VastaaPoista
  2. You should try these! They're just ingredible.

    VastaaPoista
  3. montako keksiä tästä tulee?:)

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥