Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!



12.6.2011

Raparperihyve


Tämä on perinteinen, ehdoton kesäherkkuni. Raikasta mutta herkullista. Maistuu lapsuuden kesiltä mummolassa. Tuo mieleen siilien tuhinan talon vierustalla, majassa nukutut yöt ja uimareissun jäljiltä hiekkaiset jalkapohjat.

Raparperihyve

noin 5 raparperin vartta
1 dl sokeria

Kuori ja pilko raparperit kulhoon. Sekoita sokeri raparpereihin ja anna imeytyä noin puoli tuntia.

200 g voita
6-8 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria

Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri ja kaurahiutaleita niin paljon, että seos on melko irtonaista, mutta jähmeää. Sekoita huolellisesti että voi imeytyy tasaisesti kaurahiutaleisiin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kun pinta on kauniin ruskea.

Tarjoile lämpimänä kylmän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Hyvää myös kylmänä ja maidon kanssa.

*

This is my favourite, traditional Finnish summerly desert. Very fresh and delicious. It tastes like childhood summers spent at granny's cottage. It reminds me of sniffling hedgehogs, sleeping in a blanket tent (self-made) and sand covered feet after swimming in the sea.

Rhubarb bake (a straight translation is  Rhubarb virtue, that's funny, right?)

about 5 rhubarb stalks
1 dl (or cup or what ever) sugar

Peel and chop the rhubarbs to even pieces. Mix the sugar and rhubarb pieces in a bowl and leave it be about 30 minutes. (If you're busy you don't have to wait. It doesn't really matter.)

200 g melted butter
6-8 dl oatmeal / rolled oats
2 dl sugar

Melt the butter in (I'd like to say a cauldron, but most of you don't have one I guess) a kettle and add the oatmeal and sugar. The mixture should be quite sturdy but loose (laughing at my diction?). Make sure the butter is evenly merged with the oatmeal. Bake about 30 minutes in 200 c (sorry, I have no idea about Fahrenheits and such, but I do know something about that fragrance of Christian Dior, that's called Fahrenheit, I used to love it and everyone who smelled like it, but that's a long time ago...).

When warm, serve with vanilla ice-cream or vanilla sauce. Some prefer it cold and with milk. Some eat only the topping...

Sorry about my rambling. I don't know what happens when I write English, I guess some weird part of my brain takes control and makes me crank out bad jokes and associations about what ever is preserved in the dark corners of my subconscious...


4 kommenttia:

  1. Meidän vanhan saunan alla asui siiliperhe. Monta vuotta, ne olisi suloisia. Kerran näin äidin ja kaksi poikasta, se on yksi hellyttävimmistä näyistä ikinä.

    VastaaPoista
  2. Minä olen nähnyt elävän siilin vain kerran, joskus kauan sitten lapsuudessani.

    Kuolleita siilejä sitten notkuukin jokaisella tienlaidalla. :/

    Tätä hyvää tehtiin meilläkin lapsuudessani. Tosin minä söin mieluummin pelkän kaurapäällyksen ja vaniljakastikkeen.

    VastaaPoista
  3. Minulla on ollut tosi läheinen suhde siileihin. Lapsuuden kotini tienoilla niitä asui paljon, ja joillekin siileille olen saanut tarjota hetkeksi kodin ja kuntoutusta. Vieläkin kun siili tuhisee vastaan, tulee tarve napata se syliin ja haistella sen jännän makeaa siilintuoksua.

    Ilona: Se rapea päällys siinä tosiaan onkin se herkku, ja kirpakka raparperi ei maistu kaikille. Tähän satsiin laitoin niin paljon sokeria, että prinsessan makuaistilla varustettu tyttärenikin yllätyksekseni söi lautasen tyhjäksi.

    VastaaPoista
  4. hey now XD I enjoy your english ramblings and perhaps when I find someone who actually sells rhubarb and will eat it with me I can try this recipe too. Looks yummy!

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥