Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!14.6.2011

Paasausta ennustamisesta


Törmäsin viime viikolla naiseen, joka väen väkisin, epätyydyttävässä elämäntilanteessa haparoidessaan, halusi jonkun kertovan hänelle mitä hänen tulevaisuudessaan tapahtuisi. Ja hän halusi että se henkilö olen minä. Kyseessä oli keski-ikäinen, korkeassa asemassa oleva, akateemisesti koulutettu nainen. En väsy ihmettelemään sitä, miten jotkut voivat päästä elämässään materaalisesti niin pitkälle ja säilyä sisäisesti niin kypsymättöminä ja naïveina sanan kielteisessä merkityksessään. Miksi ihmiset ylipäätään haluavat saada selville tulevaisuutensa?

Suhtaudun ennustamiseen aika kiihkeästi. En pidä siitä. Viihde, kulttuuri ja taide ovat mielestäni antoisa muoto käsitellä asiaa, mutta ilmiönä se, että olisi olemassa jokin ennalta määrätty tulevaisuus, jonka joku ulkopuolinen henkilö voisi meille paljastaa, herättää minussa vastustusta. Enkä kirjoita tätä ennakkoluuloista tai tuntemattoman pelosta käsin, näkökulmani ei nojaa tieteeseen eikä raamattuun. Uskokaa pois että olen ollut asian kanssa tekemisissä enemmän kuin tarpeeksi.

Tarkoitukseni ei ollut äityä paasaamaan. Vaikka se onkin hyvää harjoitusta, yleensä pelkään ilmaista mielipiteitäni. Halusin vain sanoa, että uskon siihen, että elämällä aidosti läsnä tässä hetkessä ja tekemällä mahdollisimman tietoisia valintoja (koskivat ne sitten ravitsemusta, elämäntapaa, ihmissuhteita tai asenteita) luomme tulevaisuuttamme joka hetki. Sekä omaamme, että maailmamme tulevaisuutta.

Eli jos se olit sinä, joka viime viikolla kiukuttelit minulle siitä, että en tiennyt kertoa mitä parisuhdetilanteessasi tulisi tapahtumaan tai mitä sinun pitäisi tehdä jotta saisit ohjailtua tilanteen sellaiseksi kuin itse halusit, (mikä muuten oli mielestäni aivan mahdotonta), niin hellät terveiset. Grow up.

2 kommenttia:

  1. Niin oon samaa mieltä! Tuo ennustusten hakemisvimma minullakin oli ja meni. Oma elämä on elettävä ennustustenkin jälkeen. Edelliseen postaukseesi viitaten: ehkä maalaismatka järjestyy piankin?:)

    Marikka

    VastaaPoista
  2. Kiva että kommentoit! Itse kävin jälkeenpäin lukemaan suurennuslasilla tuota kirjoittamaani ja tuli tarve laittaa jotain disclaimereita että "ei se että haluaa ennustuksia tarkoita että olisi kypsymätön" ja että "on ihan luonnollista että haluaisi saada jotain suuntaa ja varmuutta jne." ja se minusta onkin ihan eri asia että haluaisi jotain vahvistusta tai kompassia, kuin tuo esimerkki josta kerroin. Siinä vaadittiin ihan konkreettista faktaa pöytää vuodesta 2012. :)

    Tosiaan, ja erityisesti tuon mökki-kirjoitukseni valossa, juhannusvierailua odotellaan malttamattomina. Ihanaa!

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥