Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!3.5.2011

Steampunk Couture 2011

Tämä ihana samettimekko tuo mieleeni aikuisen Vihervaaran Annan tai Tylypahkan uuden Taikajuomien opettajan.

Tämä koko postaus taitaa olla mainos, ja vähän höpötystä pukeutumismieltymyksistäni siinä ohessa.. Hyppää yli, jos historialliset asut ja eri aikakausien ja tyylien mielikuvituksellinen sekoittaminen vaatetuksessa ei kiinnosta. Minua kiinnostaa ja inspiroi niin paljon, että halusin jakaa tämän teidän kanssanne! Ja ikävä kyllä, en saa mitään etuja enkä provikkaa tästä, mutta kuvat on julkaistu omistajan luvalla.


Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista tyyleistä. Muoti ei sinänsä hetkauta minua suuntaan eikä toiseen. Vaatetuksessa arvostan vaatteen tuntua. Sitä miltä se tuntuu iholla, ja ennen kaikkea sitä, miltä minusta tuntuu sen vaatteen sisällä. Arkielämässä en juurikaan mieti mitä rytkyjä pidän päälläni. Äidin vanha raitapaita, pojan vanhat farkut tai jotkut aikaa sitten kulahtaneet trikoohousut, mitä lie. Ihmisten ilmoille pukeudun siistimmin, yleensä mustaan, mutta näihin verrattuna melkoisen mitäänsanomattomasti.

Ja sitten kuitenkin olen aivan hurmiossa näiden kuvien äärellä. Historiallinen muoti, erityisesti keskiaikainen vaatetus on kiehtonut minua jo vuosia. Olenkin onnistunut hankkimaan vaatekaappini täyteeksi pitkän rivin pellavaisia kolttuja ja kauhtanoita. Rakastan myös vintage-tyylisiä, erityisesti 20-30-luvun vaatteita ja Jane Austenin aikaiset puvut saavat minut huokailemaan ihastuksesta. Ja sitten löysin nämä.

Katso aivan upea esittelyvideo Steampunk Couturen kevät 2011 mallistosta. Mikä tunnelma, mikä äänimaailma...

Reilu vuosi sitten löysin sattumalta, ties mitä etsiessäni, netistä käsitteen Steampunk. Olin innosta läkähdyksissä, niin kuin aina kohdatessani jotain, minkä tunnistan omakseni ja mikä kolahtaa niin, että en voi tajuta miten en ole aiemmin jo päätynyt asian pariin. En ole kuitenkaan ikinä lukenut mitään Steampunk-kirjallisuutta, enkä muutenkaan ole mikään alan asiantuntija. Minulle se on ennen kaikkea esteettinen tyylisuuntaus, jossa yhdistyvät viktoriaanisen ajan kauniit linjat, mielikuvituksellisuus ja tietty kapinallisuus. Siis pähkähulluja keksijöitä, unelmoijia, maailmanmatkaajia, satuolentoja, linnanneitoja ja punkkareita 1800-luvulta!

Suloinen keijukaismainen tyllimekko. Kuin Illuusia odottelemassa Pessiään.
Pieni punahilkkahan se tässä. Tämän viitan kun saisi tummanvihreänä...

Vuonna 2005 brittiläinen vaatesuunnittelija Kato perusti yrityksen nimeltä Steampunk Couture. Hän aloitti toimintansa suunnittelemalla ja valmistamalla yksityisesti ainutlaatuisia, yksilöllisesti räätälöityjä vaatteita ja asusteita. Yritys on edelleen hyvin pieni, vain muutaman henkilön ylläpitämä, mutta suosio näyttää olevan kasvussa koko ajan. Kato on itsekin kuin keijukainen, kuin jostain toisesta maailmasta. Voit tutustua paremmin häneen ja ajankohtaiseen myynnissä olevaan mallistoon (josta voit siis myös tilata näitä vaatteita) Steampunk Couturen uusilla kotisivuilla täällä: http://www.steampunkcouture.com/ 

Tämä on suosikkiasuni. 20-luvun henkeä ja kello vatsassa. Täydellinen yhdistelmä tällaiselle menneen ajan virtaan hukkuneelle romantikolle! 

Aika tyylikäs herrasmies. Steampunk Couturen mallistossa on vaatteita myös miehille. Ainakin minuun tekisi vaikutuksen, jos Siwan kassalla törmättäisiin...

Tässä vielä lainaus Wikipediasta:
Steampunk-pukeutumiseen kuuluu viktoriaanisen muodin jäljittely ja sen yhdistäminen nykyaikaan. Vaatteet valmistetaan usein itse. Tyypillinen väri on ruskea. Materiaalina ovat usein luonnonkuidut ja nahka. Olennaisena osana vaatetusta ovat asusteet, kuten lentäjänlasit, taskukellot ja silinterihatut. Koruja tehdään itse yhdistäen metallia, puuta, nahkaa ja lasia. Yleisin metalli on messinki. Yleisenä tapana steampunk-kulttuurissa on itse muokata eli "modata" jokapäiväisistä esineistä steampunk-tyylisiä. Pukeutumisessa saattaa olla tunnistettavissa jokin stereotyyppinen hahmo, kuten lentäjä, lady, tiedemies, professori tai seppä. Joissakin tapauksissa steampunk-tyyli sekoittuu merirosvomaiseen pukeutumiseen.

Kaikki kuvat ovat täältä: https://www.facebook.com/steampunkcouture ja julkaisen ne tässä kirjoituksessa Steampunk Couturen luojan, Katon luvalla.

*

These picture's are from Steampunk Couture's new collection. I just adore them. You may buy them here: http://www.steampunkcouture.com/

All pictures are from https://www.facebook.com/steampunkcouture and they are published here by Kato's kind permission.


4 kommenttia:

 1. Heippa! Blogissani on kiva idea:) Kurkkaa jos kiinnostaa!

  VastaaPoista
 2. Hei vaan hippityttö! Taidanpa arvata mistä on kysymys. Hauska juttu! :)

  VastaaPoista
 3. Tämä oli nyt kovin sivistävä postaus, sillä en todellakaan ollut kuullut tuollaisesta tyylisuuntauksesta ennen. Kertonee siitäl, etten kovasti jaksa tyylejä seurailla. Olen kuitenkin sillä tavalla tasaisen utelias kaikesta uudesta, joten tämä oli mielenkiintoista tietoa, vaikkei ihan minun tyyliäni olekaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Kirjailijatar. Eihän tämä minunkaan tyyliäni ole varsinaisesti, jos minulla sellaista onkaan. Tällainen nostalginen tuulahdus menneestä vaan jaksaa viehättää aina vaan. :)

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥