Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!23.5.2011

Keijuystäviä

Ihana sade. Omenapuut, tuomet ja syreenit kukkivat. Kielot tuoksuvat keittiössä ja muumimammamukissa höyryää jäähtynyt appelsiinitee. Tästä minä nautin! Jos olisin keiju, olisin varmasti veden keiju. Sadesää vetää puoleensa vastustamattomalla voimalla. Kaikki näyttää pehmeältä, kosteaa ilmaa on ihana hengittää ja ympärillä tuoksuu herkulliselta ja raikkaalta. Kävelyllä hiukset kihartuvat miten haluavat ja harmaan taivaan eri sävyt hellivät silmiä.

Tämä keijuasia on ollut mielessä jo pari viikkoa, siitä lähtien kun tapasin pitkästä aikaa ihan rauhassa erästä ystävääni. Kun istuin raitiovaunussa matkalla kotiin, tajusin, että tunsin oloni aivan samanlaiseksi kuin Sookie Stackhouse (Southern Vampire Mysteries -kirjasarjasta) silloin, kun hän on ollut verisukulaistensa lähettyvillä. Tämä oli minusta erityisen vitsikästä siksi, että ystäväni kysyi ennen tapaamistamme mikä minun veriryhmäni on, ja että haluanko nähdä hänet vain siksi, että hänen veriryhmänsä on sama kuin minun. Ok. Ystävälläni on hurmaava huumorintaju. Eipä ollut tullut mieleenkään tämä seikka.

Sookie on siis True Blood -sarjan sankaritar ja 1/8 keiju. Charlaine Harrisin luomassa maailmassa keijut ovat vahvoja, omalaatuisia ja julmiakin olentoja, mutta niillä on tiettyjä jännittäviä erityisominaisuuksia, ja he ovat hyvin sukurakkaita. Keijut jakautuvat elementtien mukaan eri heimoihin tyyliin veden keijut, ilman keijut jne. Harrisin vampyyrit kokevat keijut täysin vastustamattomiksi, ja keijujen veri on heille humalluttavaa, niin kuin huumetta. Ehkä juuri tämän vuoksi keijut ovat kuolemassa sukupuuttoon ja välttelevät vampyyrejä kaikin keinoin.

Tapaamisemme jälkeen kirjoitin ystävälleni näin:
Joten ehkä se on se veriryhmä tai jokin, mutta jollain henkisillä, emotionaalisilla ja ties millä muilla tasoilla tunnen jotenkin uusiutuvani tai latautuvani lähelläsi. Toivottavasti se ei tarkoita sitä, että minä olen se vampyyri, joka kaappaa voimasi ja valosi, sillä mieluummin ajattelisin että olisit minun kindred, kaltaiseni, ja että vaikutus olisi vähän sama kun noissa kirjoissa, joissa keijut tavallaan lataavat, parantavat ja nostavat toistensa elinvoimaa pelkällä läsnäolollaan.

*

Faery Friends

I spent some time with my dear friend, whom I hadn't seen for a while. Since I've been ill for almost a month now, and his presense invigorated and enhanced my condition, I immediately saw an allegory here. I felt like Sookie Stackhouse (from True Blood) when she's near her fairy relatives. And because we share the same blood type (he asked, not me) with this friend of mine, it was all too clear. So, now I'm feeling much better. :)

illustrations © Cicely Mary Barker

8 kommenttia:

 1. Keijuissa on jotain viehättävää. Kerään keijukaisaiheisia kirjoja mm. juuri Barkerin kirjoja, mutta myös hieman moniulotteisempia esim. Jean-Baptiste Mongen, Stephen Mackeyn sekä Brian Froudin. Näitä kuvia katsoessa voi siirtyä johonkin toiseen maailmaan. :)

  VastaaPoista
 2. Rakastan keijuja! Niin kauniita ja herkkiä.
  Tuo Trueblood-kirjasarja kiinnostaa nyt tosi paljon, jos siinä kerran on noita keijujuttujakin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Katja noista kirjavinkeistä, täytyy ehdottomasti tutustua. Itsekin rakastan keijukirjoja, mutta noihin mainitsemiisi en ole tutustunut.

  Hapsuinen: Sanopa muuta! True Bloodissa keijut ovat todella keskeisessä asemassa, mutta se paljastuu vähitellen. Tiedä siitä mitä siellä vielä onkaan luvassa...

  VastaaPoista
 4. I am glad you are feeling at least a bit better. I love the fairy photos as well. What book are they from?

  VastaaPoista
 5. Thank you sweetheart! Those lovely fairies are from different little Fairy-books by Cicely Mary Barker.

  I've translated some more of the earlier writings. Just for you, my dear Kristan. :)

  VastaaPoista
 6. Yays! I will have to look again. I saw a recipe too that looked yummy on the other page but sadly D: I am the dumb american here lol

  VastaaPoista
 7. I think I removed those translated texts to my other blog: http://auraillumina.blogspot.com/ when I reshaped this on (once again). But I managed to translate some new ones. Tadaa - the Rhubarb pie recipe! I did my best, though I was quite uncertain about some of the words I used... And sadly I'm not familiar with American measures. Anyway, it's now translated just for you, my dear, dumb American friend. :)

  VastaaPoista
 8. horray! And no worries on the measurements the internet knows all!

  VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥