Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!31.10.2010

Sävyjä kielellä

Ystäväni sai eilen houkuteltua kotihiiren kaupunkiin, ja pääsin sivistämään itseäni trendikkäästi japanilaiseen ravintolaan. Japanilaisen kulttuurin kauneus ja herkän vivahtekkaat sävyt ovat aina kiehtoneet minua.

Sielunmaisemani voisikin vallan hyvin olla utuinen, japanilainen puutarha tai järvimaisema. Samat sävyt löytyvät tosin myös Suomesta, ehkä vain hiukan karkeammassa muodossa, mikä ei tietenkään ole huono asia.


Sushi oli elämys. Olin kuin ilotulitustaivasta ihmettelevä lapsi hihkuessani ja hypähdellessäni innoissani uusista, valloittavista makuelämyksistä. Samasta suupalasta tuntui pirskahtelevan ja aukeavan mitä yllättävimpiä puolia, joiden yhdistyminen vielä kruunasi nautinnon. Todellinen makujen sinfonia siis. En ollut tiennyt, että ruoka voi olla noin taiteellinen kokemus.

Vierailu japanilaisessa ravintolassa oli siis kuin uskoontulo. Tekisi mieli suitsuttaa raa'an kalan, merilevän, tofun ja riisin ylevää liittoa kaikille. Tämä kirjoitus kuitenkin täyttää sen tarpeen, joten se siitä.

Japanin herkät sävyt jäävät kuitenkin elämääni entistäkin läheisimpinä. Tuo ikivanha kulttuurihan pohjautuu juuri niihin asioihin, mitkä itselleni koen tärkeiksi: kiiretön paneutuminen teen juomiseen, yksinkertainen ja ekologinen elämäntapa, tyynen hiljainen läsnäolo ja kauneuden näkeminen myös siinä, mikä on vaatimatonta, keskeneräistä tai epätäydellistä. Wabi-sabi ideologia siis toteutuneena sekä sisäisesti (zen-buddhalainen elämänasenne) että ulkoisesti (minimalistinen estetiikka esim. asumisessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥