Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!8.7.2010

True Blood ja lounas puutarhassa

Aurinkoinen lounas puutarhassa, ja palan painikkeena verevää lukemista. Nimittäin Charlaine Harrisin vampyyrisarjan toinen osa 'Living Dead in Dallas'. Kyseinen kirjasarja on muuten aivan mainio, ja siihen perustuu myös HBO:n suosikkisarja 'True Blood', jonka innokkaaksi seuraajaksi ilmoittaudun punastuen. Tässä sarjassa on aivan erinomainen käsikirjoitus, joka yllättäen poikkeaa todella paljon alkuperäisistä kirjoista. Ja se on hienoa! Kirjat ovat toki mainioita, mielestäni Charlaine Harris on kirjallisesti lahjakkaampi kuin Stephenie Meyer (vaikka he ovatkin hyvin erilaisia kirjailijoita), mutta käsikirjoitukseen on onnistuttu luomaan uusia henkilöitä ja syvennetty tarinaa monin paikoin todella herkullisesti.

Esimerkiksi 'True Blood' -sarjan pahansisuinen ja rääväsuinen, joskin herkkä ja ristiriitainen Tara on Sookie Stackhousen paras ystävä aina lapsuudesta asti. Kirjassa henkilöä ei edes mainita. Televisioversio seuraa kolmen keskeisimmän henkilön tarinaa, ja Sookien ohella siis päästään kurkistamaan hänen veljensä Jasonin ja jo aiemmin mainitun Taran vaiheisiin. Kirja on kirjoitettu Sookien näkökulmasta, joten sivuhenkilöt jäävät kirjassa hyvin ohuiksi ja ohimennen mainituiksi verrattuna televisiosarjaan.

Yhden kiinnostavan lisän True Blood -kirjojen maailmaan tuo se, miten paljon yhteistä sillä on Twilightin maailman kanssa. Hämmentävää. On ajatuksia lukeva henkilö, joka rakastuu siihen ainoaan, jonka ajatuksia ei voi kuulla, ja on ylisuojeleva, sankarillinen ja vanhoillinen vampyyrikomistus, on kolmiodraamaa vampyyrin, ihmistytön ja ihmissusi/koira-muodonmuuttajan (mikä muuten Twilightin Jacob on myös) välillä ja jopa sukunimi Hale kulkee tarinassa mukana. Eroavaisuuksien bongaaminen on tietysti myös viihdyttävää, mutta nyt itse asiaan, eli ruokaan.

Kesäinen lohisalaatti

jäävuorisalaattia
kurkkua
tomaattia
omenaa
tilliä
lämminsavulohta


kastike kalalle

kermaviiliä
sinappi-kurkkusalaattia
sitruunamehua
yrttisuolaa

Pilko ja sekoita kaikki salaattiainekset keskenään. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Asettele salaatti lautaselle ja lusikoi kastiketta päälle. Nauti vilpoisassa puutarhassa raikkaan veden ja kuuman kirjan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥