Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!7.5.2009

Robin Hoodin uudet jaksot alkavat!


Ei voi olla totta! Vaan on se. Sunnuntai-illat eivät enää ole entisellään...

Jos olet vahingossa ollut seuraamatta jo kaksi kertaa lähetettyä BBC:n huippulaadukasta sarjaa Robin Hood, korjaa erhe nyt ja hyppää kyytiin huppupäisen sankarimme menoon. Yle 2 alkaa näyttää Robin Hoodin toista tuotantokautta, siis ihka uusia jaksoja, sunnuntaisin klo 19.55! Näinköhän tulen julkaisemaan aina uuden kirjoituksen aiheesta sunnuntai-iltana. Olisi ihanaa saada teistä seuraa ja ajatuksenvaihtokavereita sarjan tiimoilta.

Tarinahan on vanha tuttu, mutta BBC on onnistunut tekemään sarjasta loistavan yhdistelmän uutta ja oivaltavaa, sekä vanhaa ja valloittavaa. Robin on ollut pyhässä sodassa palvelijansa, ja sittemmin ystävänsä (vapautti tämän palvelijan tehtävistään heidän palattuaan) Muchin kanssa taistelemassa kuninkaansa puolesta. Robin jopa pelasti Kuningas Richardin hengen. Kotiin palattuaan poikaa ei odottaneetkaan kunniakulkueet, Locksleyn suuret tilukset linnoineen ja Marian-morsian lämpimin sylin. Ehei, ilkeä ja juonikas Nottinghamin Seriffin kätyri Guy of Gisborne oli hirttänyt isän, puhkonut uskollisen palvelijan silmät ja ominut itselleen koko Locksleyn omaisuuden, ja yrittänyt luikerrella myös kaikin keinoin Marian neidon sydämeen. Guy siis tavallaan oli ryöstänyt Robinin koko elämän. Ja sen lisäksi vielä sai tämän rikolliseen maineeseen, ja karkotti Robinin henkipattona metsään asumaan muiden rosvojen ja ryöväreiden kanssa.

Onko muka reilua!

No, onneksi Robin on nokkela kaveri. Häntä esittää syötävän suloinen, poikamainen ja hurmaavan charmantti näyttelijä nimeltä Jonas Armstrong. Harmi, että sarjan virallisilla sivuilla ei enää ole tietoja ensimmäisen tuotantokauden näyttelijöistä, joten suoraan sanottuna spoilaannuin pahemman kerran kun kävin sieltä etsimässä tuttuja hahmoja. Maailmallahan on jo ties kuinka mones tuotantokausi meneillään, mutta meillä päästään vasta kakkoseen. Mutta en valita! Pääasia että tulee uusia jaksoja.

Robinin ystävä Much (Sam Troughton) tuo jotenkin jännästi mieleen Ronin Harry Potterissa. Punapää, aina ruoka ja raha mielessä, ja tunneälyä... niin, tiedättehän. Oma suosikkihahmoni on huippuälykäs ja lahjakas nuorukainen nimeltä Djaq (Anjali Jay), joka sittemmin paljastuikin tytöksi. Mahtavuutta!

Ei, vaan suosikkihahmoni on tietenkin Lady Marian (Lucy Griffiths), ja erityisesti hänen alter egonsa, Night Watchman, jonka maskin takana hän potki pahiksia persuuksille ja teki hyviä, joskin lain kannalta arveluttavia tekoja. Marian on itsenäinen, rohkea, uppiniskainen ja upea tyyppi. Uudenajan nainen. Pidin myös kovasti siitä, että Marian tässä sarjassa on normaalivartaloinen ja vahva, eikä mikään tikkulaiha ja avuton höyhensarjalainen. Kuten varmaan tiedättekin, olen ominut hänen hahmonsa myös omiin tarkoitusperiini, ja käyttänyt alla olevaa kuvaa jo monta vuotta avatarinani ja jopa blogini otsikkokuvana. Vaihdoin sen pois vasta vähän aikaa sitten. Vaihtelu on yhtä hyvää, kuin Night Watchmanin taistelu Guy of Gisbornen kanssa...

Sarjan pahikset, Guy of Gisborne ja Nottinghamin Seriffi (Keith Allen), ovat myös mahtavia. Seriffi on sarkastinen, omahyväinen paskiainen, jonka puheissa ja toimissa on kutkuttavaa huumoria. Guy of Gisborne on myötätuntoa herättävämpi liero, koska hänen todelliset tunteensa Mariania kohtaan tuntuvat niin raastavilta hetkittäin. Nämä kaksi yhdessä tuovat kyllä paikoitellen Severuksen mieleen Pottereista... En voi sille mitään, että kaikki maailmassa tuo aina jotain mieleen Pottereista. Laskettakoon se yhdeksi monista omituisuuksistani.

Sarja on muutenkin kuin käsikirjoitukseltaan ja näyttelijävalinnoiltaan hieno. Ohjaus ja leikkaus ovat laatutyötä. Itse olen monta kertaa myös hykerrellyt jaksojen paljon puhuville ja vitsikkäille nimille. Sarjassa on siis paljon myös huumoria, ilman että se kääntyisi parodiaksi. Ja romantiikkaakin... juu.

Siis että sitä tahdoin vaan sanoa, että olen innoissani, ja kannattaa katsoa!

Kuvat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥