Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!11.4.2009

Pieni suklaapuoti - Joanne Harris

Luin tänään erinomaisesti pääsiäiseen sopivan kirjan. Oikeastaan on hassua että luin tämän vasta nyt, kun elokuvan olen nähnyt jo vuosia sitten ja kaikki muut Harrisin kirjat lukenut heti niiden ilmestyttyä. Ja kun tämä on kuitenkin se tunnetuin. Taisin luulla lukeneeni sen jo, mutta kun sain käsiini jatko-osan "Karamellikengät" tajusin, että enpä ole oikeasti lukenut vielä tätä ensimmäistäkään.

Siis legendaarinen Pieni suklaapuoti. Vianne Rocher muuttaa tyttärensä kanssa pieneen ranskalaiseen kylään ja perustaa sinne merkillisen herkkupuodin. Viannessa on noidan vikaa, ja vaikka hän koettaa jättää menneisyytensä taakseen ja sulautua joukkoon, ei hän voi itselleen mitään. Kirjan perusidea rakentuu kylän pikkumaisen papin Reynaudin ja Viannen väliselle ristiriidalle. He ovat polariteetit, joiden välille ei tunnu löytyvän tasapainoa.

Harrisilla on ihana tyyli kuvata tuoksuja, makuja ja värejä. Suklaaherkut vilisevät mielestä kieleen. Sanomattakin selvää, että kannattaa varata laadukasta 70 prosenttista vierelle, ettei tarvitse kärvistellä kieltäymyksen tuskassa, niin kuin Reynaud.

Harris taitaa myös sekä viehättävien kielikuvien että herkullisten henkilöhahmojen luomisen. Pidin myös hänen tavastaan kertoa lyhyesti siellä täällä Tarot-korteista ja muusta "noituudesta" asiallisesti ja kiihkottoman objektiivisesti. Vaikka kirja on kepeä, käsitellään siinä tärkeitä ja koskettavia aiheita. Kirja herättää syvällisiä ajatuksia hipaistessaan niitä vihjauksenomaisesti, mutta välttää moralisoinnin ja analysoinnin kokonaan.

Kiva herkkupala kaiken kaikkiaan!

Onneksi minulla oli lukukaverina erinomaisia suklaapipareita, jotka olin edellisenä päivänä leiponut. Heitin ohjeet nurkkaan ja toimin fiilispohjalta, ja cookiet olivat kuin suoraan suklaapuodista! Runsaita, sitkaita, ja täynnä suussasulavia, täyteläisen kaakaoisia tumman suklaan kerrostumia.

Suklaista pääsiäistä!!!

2 kommenttia:

  1. Ai niin! En kai muistanut sanoa, että miten ilonen olin siitä, että sinulla oli samalainen tunne siitä Viannesta ja papista. Hihhei, en ole yksin tunteitteni kanssa. Kaikki muut on olleet silleen, että 'hyi kamala, ei missään nimessä!'. Mutta me ollaankin vissiin vähä outoja viehtymyksissämme (vrt. Herm/Sev).

    VastaaPoista
  2. No kyllähän sen nyt tietää, että kaikkein vahvin jännite syntyy kahden vastakkaista ääripäätä edustavan hahmon välille. Eri asia sitten että miten "sopivana" tuollaista luontaista jännitettä pitää. Severuksen ja Reynaudin välillä on muuten joitakin hienoisia yhtäläisyyksiä...

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥