Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!23.4.2009

Karamellikengät - Joanne Harris

Lukaisin tuossa eilen joutessani edellisessä viestissäni mainitsemani jatko-osan Pienelle suklaapuodille, siis kirjan nimeltä Karamellikengät, jonka on myös kirjoittanut Joanne Harris.

Kirja oli jännästi kovin erilainen kuin Pieni suklaapuoti, mutta kuitenkin aivan selkeä jatko-osa. Taas lisää ihania tuoksuja, värejä, makuja, sävyjä... näihin en kyllästy, mutta tässä oli myös vahva lataus jännitystä, sellainen dekkarimainen elementti, joka Suklaapuodista puuttui.

Tarina on kiehtova. Kertojina vuorottelevat Vianne Rocher (uudelta nimeltään Yanne Charbonne), hänen 11-vuotias tyttärensä Anouk (nyt Annie) ja uusi häikäisevä tulokas, Zozie D'Alba, jolla on merkillisiä, kirkkaan värisiä ja uniikkeja korkokenkäpareja, ja joka ei pidä suklaasta, mutta ei kerro sitä kenellekään. Sen jo pitäisi herättää kaikkien epäilyt...

Minut tarinan loppu ainakin yllätti, vaikka sitä valmisteltiin huolellisesti, ja vihjailuja oli pitkin matkaa. Ja uskon etten pilaa kenenkään yllätystä sanomalla, että mieleen piirretty kuva johon kirja päättyy, oli minusta niin tunnelmallinen ja ihana, että hellittelin sitä vielä nukkumaan käydessä ja nukahdin hymyillen.

Kirjaa lukiessa mietin myös sitä, että miksi Harry Pottereita on poltettu roviolla ja kommentoitu negatiivisesti monen kirkon taholta yms. mutta tällainen kirja jää ihan vaille vainoa, vaikka paikoitellen se oli kuin mikäkin noituuden oppikirja. Ehkäpä siksi, että sitä markkinoidaan kuvauksella: "Ihana aikuisten satu", eikä siis kohderyhmänä ole viattomat ja puhtoiset sekä ah, niin vaikutuksille alttiit lapsien mielet. Tai sitten koska kirjan myyntiluvut eivät pärjää Pottereille, se ei herätä niin paljon vastarintaa. Tai sitten kirjailija on piirtänyt kynnellään 1-jaguaarin merkin kirjan kanteen, ja opus saa vallata ihmisten mieliä ja sydämiä kaikessa rauhassa.

Kenelle suosittelen: Jos pidät suklaasta, jännityksestä, rakkaudesta, mystisistä asioista ja Pariisin autenttinen tunnelma viehättää sinua omaperäisine asukkeineen, niin lue ihmeessä. Minusta tämä oli parempi kirja kuin Pieni suklaapuoti. Hieno juoni, herkullinen kokonaisuus.

1 kommentti:

  1. Joanne Harris on ehdoton suosikkini! Suolaista hiekkaa, Appelsiinin tuoksu, Sarkaa ja samettia, Pieni Suklaapuoti, Herrasmiehiä ja huijareita sekä Kesäviiniä ovat kaikki tosi hyviä. Rakastan sitä mystistä, unenomaista ilmapiiriä, jonka Joanne saa taiottua kirjoihinsa. Tätä kirjaa en ole vielä lukenut. Täytyy varmaan ottaa ohjelmistoon kun "loma" alkaa. Eli ensi viikolla :)

    VastaaPoista

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥