Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!21.7.2007

Sansibar: Kielilla puhuminen

Tässä olemme lasten kanssa siellä toisessa, ei homeisessa internetpaikassa, eli postissa
Taas taalla. Ja taas uusi nappis, jolla ei toimi ajatus yhta nopeasti kuin mun sormet. Nyt tultiin vaihteeksi sen homeisen (siis ihan oikeasti, en ole koskaan ollut ennen noin homeisessa rakennuksessa! Katto oli tummia laikkuja taynna, ja se haju...) internetpaikan sijasta tanne postiin, jossa on huomattavasti ilmavampaa ja viileampaa ja miellyttavampaa. Harmittaa kun on aina niin tulenpalava kiire kirjoittaa, eika ehdi ajatella, ja sitten tulee kirjoitettua kaikkea ihan epaolennasta. Kuten tata.

Tytöt ja internetoppitunti
Pojat samaisella asialla
Mietin tassa eraana paivana tata kielilla puhumista. Kaikki S.T.I.S:ssa puhuvat kylla periaatteessa englantia, mutta siita on toisinaan aantamyksellisista syista vaikea saada selvaa. Itse olen sellainen monimutkaisten lauserakennelmien ja sivistyssanojen ystava, joten kesti hetken aikaa tajuta, etta vaikka kaikki puhuvat englantia, he eivat sita valttamatta brittimuodossa ymmarra. Taalla on puhuttava Zanzibar-englantia. (Onhan se muuten aika mieletonta, etta Suomessa lapset itkevat kun pitaa opetella ruotsia, mutta taalla ipanat molottavat swahilia, arabiaa, englantia ja nyt toisinaan myos suomea.)

H:lla on hyvä kielipää, vasta reilu viikko Sansibarilla...
...ja jo opettamassa arabiaksi 
Pienia esimerkkeja, joiden myota tulin ymmartamaan, etta mun on muutettava puhetyyliani jos haluan asian menevan perille:

Minä luokassa meuhkaaville lapsille: "I would prefer silent and tranquil atmosphere here in the classroom." - Ei mitaan vaikutusta. Parempi teho savutetaan talla:

"Be quiet! Silence! SHUT UP!"

Minä pulpetilla hyppivalle ja tottelemattomalla oppilaalle: "I expect you to behave properly." - Ei mitaan tehoa. Kaytannossa toimii: "Be good, sit down and shut your mouth!"

Luokka kuuliaisena valokuvauksen aikana
velmut pikkupojat vauhdissa...
...ja asennossa
Erityisen huono vaste tuli talle kommentille, jonka sarkastisesti hymyillen lipsautin eraalle kakkosluokan pojalle, jolla oli hieno Harry Potter-reppu: "Even though you have a wonderful bag with a picture of my favourite wizard, you are not allowed to act like a baboon." - Parempi tulos saavutettiin talla: "Be quiet, or I'll send you to the office!" ja sitten poika viela paatyikin pelattyyn "Toimistoon", varoittavana esimerkkina muille.

Tyypillinen lounas kirsikkapuun katveessa, huomaa pöydänkulmalla pelottava "The Black Book"
No joo. Oikeastihan mulla ei ole ollut mitaan ongelmia kurinpidon kanssa. Lapset ihailevat ja kunnioittavat meita enemman kuin Suomessa koskaan saa kokea. Kaikki ovat todella rakastettavia otuksia, ja tiedan jo nyt, etta tulen todella kaipaamaan heita kun taalta lahdon aika tulee.

Opettamassa maailmankaikkeuden tosiasioita...
...ja kuvaamataitoa eli nihkeäpaperiseen vihkoon tylsällä lyijykynällä piirtämistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥