Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!12.6.2007

Uusi ulkoasu ja herkkyystesti

kuva täältä

Olen käyttänyt tuhottomasti aikaa siihen, että saisin väsättyä tänne uuden ulkoasun. Ei onnistunut. Löysin onneksi Piristysruiskeen blogiin, josta sain tämän ihanan "Päiväkirja" - taustan. Suututtaa kuitenkin että kallisarvoisia hetkiä menee tällaiseen, kun voisi kirjoittaa... Ja mikä raivostuttavista, minua nukuttaa! Että pitääkin ihmisen joutua käyttämään elämäänsä johonkin niin turhanpäiväiseen.

No ei... Nukkuminen on suurimpia ilojani ja lempiharrastukseni heti kirjoittamisen, lukemisen ja laulamisen jälkeen. Mutta haluaisin enemmän aikaa!

Muistan kun yläasteella näytin kirjoituksiani eräälle opettajalle ja valittelin jo silloin kun ei ole oikein aikaa kirjoittaa. Hän sanoi, että jokaisella on aikaa 24 tuntia vuorokaudessa, joskus jopa 25. Onhan se niin, että jokainen itse valitsee mihin sen aikansa käyttää. Pitää priorisoida. Joskus tuntuu vaan siltä, että ne tärkeysjärjestyksessä etusijalle menevät asiat eivät aina ole niitä kaikkein nautinnollisimpia. Se kai kuuluu aikuisuuteen... Tylsää.

Herkkyys
12.06.2007 - 22:12

Your Sensitivity Score: 89%

You are an extremely sensitive person. You notice everything. You've probably been called overly sensitive before, and it's partially true. Highly sensitive people tend to be highly intelligent. And you just can't turn off that part of you.

Testin mukaan olen erittäin herkkä ihminen. Mikä yllätys. Totta kai olen herkkä, olen aina ollut. Se muun muassa ilmenee äärettömän tarkkana hajuaistina. Olen suorastaan allerginen useille tuoksuille. En kestä mitään saasteita, olkoot sitten mitä aistia tahansa rasittavaa. Melusaaste alkaa olla jo tunnettu tosiasia, mutta valosaaste on uudempi käsite. On sietämätöntä elää kaupungissa, jossa ei koskaan ole pimeää. Uskon, että se vaikuttaa meihin paljon syvällisemmin kuin arvaisikaan.

Pyrin myös suojelemaan itseäni kaikilta tarpeettomilta mielenjärkytyksiltä. En kestä ahdistavaa väkivaltaa elokuvissa, vaan tulen fyysisesti pahoinvoivaksi. Istun sormet korvissa, kädet silmillä, kunnes piinaava tunnelma on ohi. Reagoin herkästi myös lääkkeisiin ja päihteisiin. Jos joskus otan, niin halvat on humalat.

Liikutun voimakkaasti koskettavista asioista, mutta en välttämättä näytä tunteitani lainkaan ulospäin. Eläydyn kirjoihin ja elokuviin tai muiden ihmisten kokemuksiin toisinaan niin paljon, että en meinaa päästä millään palautumaan omaksi itsekseni. Tarvitsen paljon rauhaa, hiljaisuutta ja aikaa yksinololle, sillä erityisesti ihmisjoukot (kaksihan on jo joukko, eikö?) kuluttavat minua niin että saatan uuvahtaa täysin. Paniikki ostoskeskuksessa (toisinaan omalla sohvallakin) on myös tuttu ilmiö.

Onko herkkyys luonteenpiirre vai sairaus? Hymyilyttää. Ei tätä kaikkea minusta kuitenkaan päälle päin näe, enkä herkkyyttäni mainosta. Ihmettelen vain, että tekeekö herkkyys kriisialttiiksi, vai traumatisoivatko vaikeat kokemukset ihmisen yliherkäksi? Herkkyydestä huolimatta tai ehkä jopa sen ansiosta olen kaikesta selvinnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥