Blogi on muuttanut!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihini ja uuteen blogiini, joka on Hullujen teekutsujen luonnollinen jatkumo. Uudessa blogissani kirjoitan pääasiassa itsetuntemukseen, elämäntaitoon, arkipäivän henkisyyteen, tietoiseen läsnäoloon, itsensä rakastamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Blogin avajaisten kunniaksi arvon myös lähiaikoina lukijoiden kesken ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Toivottavasti nähdään siellä!2.6.2007

Hiustenlähtö

kuva täältä

Apua, apua, apua!!! Nyt iski paniikki. Kertokaa hyvät ihmiset mitä tehdä kun tukka lähtee päästä. Tämä taisi alkaa joskus keväällä, mutta tilanne näytti parantuvan kunnes huononi rajusti. Hiuksia lähtee kamalasti kun vähänkin kampaa, tyynyllä on sulkasato ja viemärit tukossa. Ja mitäs noista, mutta kun päälaki paistaa kohta ja nyt ei ole itku kaukana! Syytä en tiedä. Mielestäni syön terveellisesti, en rasita hiuksiani millään erityisemmin ja tämä ei ole sitä normaalia hiustenlähtöä mitä aina muutaman vuoden välein tapahtuu. (Eikä ole pälvikaljuakaan. Tukka lähinnä ohenee, kun sitä lähtee sieltä täältä.) Stressi on tosin ollut karmea, ja se varmasti vaikuttaa asiaan, mutta kai jotain on tehtävissä? Onko kellään ollut vastaavaa? Tietääkö joku poppakonsteja? Olisko peruukkia myytävänä?

Kävin lääkärillä ja olen menossa huomenna kilpirauhastesteihin. Jotenkin uskon että kaikki on ihan ok ja stressi vain on raastanut hiukset päästäni. Hemoglobiinikin on matala, joten taidan hakea luontaistuotekaupasta Floradix-yrttijuomaa jossa on paljon luontaista rautaa. Nokkonen olisi nyt myös paikallaan! Nokkosteetä, nokkosmurskaa, nokkospuristeita tai sitten vaan simppelisti kuivattua nokkosta sekaan kaikkeen mitä syön tai juon.

Viviscal-nestettä olen käyttänyt myös, mutta liian epäsäännöllisesti, että voisi sanoa juuta tai jaata sen suhteen. Vaihdoin myös normaalisti käyttämäni shampoot ihanaan Elokuu -merkkiseen Rosmariini-shampooseen. Siinä on ilmeisesti kaikkein vähiten mitään kemikaaleja kaikista suomessa myytävistä shampoista. Tykkään tosi paljon! Se on niin ekologistakin, että tulee hyvä mieli jo siitä. Ja äärettömän riittoisaa, pieni tippa riittää ja mikä ihmeellisintä, tukka ei tunnu rasvoittuvan ollenkaan. Voi olla kevyesti neljä päivää pesemättä hiuksia, ja ne ovat vaan kuohkeat ja puhtaan tuntuiset.

Ei, en saa mitään provikkaa mainostamisesta. Innostuin vaan itse ja nautin siitä mitä vähemmillä kemikaaleilla sitä selviää. Tahdon siis vain jakaa ilosanomaa.

Pii, sinkki ja magnesium. Mulla on kaapissa jotain Tehopii & kalkki-tabletteja. Taidanpa syödä ne loppuun ja katsoa auttaako asiaa. Kaapissa eivät ole tuntuneet auttavan. Omituista.

Sekin positiivinen puoli tässä on, että kuontaloni on sitä laatua joka ei tarvitse aineita eikä käsittelyjä. Paras kampaus tulee kun nukun kosteilla hiuksilla. Joskus ehkä harjaan. Hiustenlähdön lisäksi minulla ei ole koskaan ollut muita hiusongelmia. Ja se on hyvä, sillä onhan se aina kurjaa kun tukka takkuilee. Apukeinoja löytyy tietenkin joka lähtön. Näin äkkiseltään mieleen tulee ihan raaka öljyhoito. Kämmenten välissä lämmitettyä seesami- tai jojobaöljyä vaan sormenpäillä hiuspohjaan kevyin pyörivin liikkein. Värvää miehesi/poikaystäväsi suorittamaan tämä operaatio sinulle perjantai-iltaisin ja pysyttele viikonloppu kotona klimppihiuksisena.

Heh, toinen vaihtoehto on pitää huivia hiusten ympärillä, ellei pokka anna esiintyä rasvahiuksisena. Toki öljyn voi pestä poiskin hiuksista heti kun haluaa, mutta vaikutus on parempi, mitä kauemmin annat muhia. Itse olen lätrännyt hiuksiini myös kahvia, kananmunaa (raakana), jugurttia ja hunajaa. Ei tosin yhtä aikaa. Mutta nuo ovat olleet lähinnä sävyttäviä (kahvi tummentaa loistavasti) ja hiuksia kiillottavia ja hoitavia toimenpiteitä, sillä itsellä ei ole ollut kuivan hiuspohjan ongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Say hello or leave a comment, please! ♥ Ilahdun moikkauksista ja kommenteista! ♥